Interface brengt mens en natuur dichter bij elkaar met nieuwe circulaire vloercollecties

Vloerenfabrikant Interface komt met drie nieuwe collecties waarvoor het de ontwerpinspiratie haalde uit de natuur. Fresco Valley, de nieuwe luxe vinyltegel (LVT), is de meest recente aanvulling op in Interface' gamma met zogenaamde biophilic designs. De nieuwe tapijttegels Open Air en Heuga 580 II zijn dan weer allebei gemaakt met garen van 100% gerecycleerd nylon.

De drie collecties zijn net als alle vloeren van Interface gedurende de volledige productlevenscyclus CO2-neutraal en als dusdanig gecertificeerd via het door derden geverifieerde Carbon Neutral Floors-programma. Ontwerpers die voor vloeren van Interface kiezen, verminderen daarmee dus de ecologische voetafdruk van hun ruimtes.


Fresco Valley

Fresco Valley is Interface’ nieuwe collectie van drie luxe LVT-designs, ontworpen om natuurlijke ruimtes te creëren. Zoals alle LVT-vloeren van Interface bevat Fresco Valley 39% gerecycleerd materiaal. Met stijlen als rijke houtnerf, kabbelend water en glinsterende kwarts toont de collectie unieke patronen uit de natuur, gecombineerd met geraffineerde tinten. 

Met de Fresco Valley-collectie bouwt Interface voort op zijn traditie van biophilic design of ontwerpen vanuit de affiniteit die mensen hebben met de natuur.


Open Air

De nieuwe collectie tapijttegels Open Air biedt met zijn aantrekkelijke prijs, een reeks toptinten en een breed scala aan designmogelijkheden, een oplossing voor open ruimtes met een groot vloeroppervlak. De collectie omvat een aantal van de bestverkopende neutrale kleuren van Interface en is verkrijgbaar in vijf stijlen met negen unieke geometrische en organische patronen. Ook zijn er accentkleuren aan de collectie toegevoegd. De Open Air-collectie, gemaakt met garen van 100% gerecycleerd nylon, bestaat uit twee tapijtplanken van 25 cm x 1 m en drie tapijttegels van 50 cm x 50 cm. Door de CQuest Bio Backing – waarmee het gehele tapijttegelportfolio standaard wordt uigerust – bevat de Open Air in totaal 91,3% gerecycleerd en biobased materiaal. Daarnaast is Open Air gemakkelijk te integreren in het bredere Interface-systeem.


Heuga 580 II

Heuga 580, één van de bestverkopende vloeren én langstlopende tapijttegelcollecties van Interface, heeft een vernieuwde kleurlijn en is nu nog duurzamer. De nieuwe reeks van 24 kleuren biedt veel neutrale tinten, maar ook felle kleuren die geweldige accenten vormen. Daarnaast is de CO2-voetafdruk van de Heuga 580 II gereduceerd met 50%. Heuga 580 II bevat in totaal 87,8% gerecycleerd en biobased materiaal en wordt dus ook standaard geleverd met CQuest Bio Backing.

Deel dit artikel:

Onze partners