Interface lanceert nieuwe circulaire tapijttegelcollectie

Vloerenfabrikant Interface lanceerde recent Touch and Tones II, een tapijttegelcollectie met 16 nieuwe kleuropties in 3 nieuwe texturen. Het gaat om circulaire tapijttegels. Ze bestaan immers voor 87,9% uit gerecycleerd en biobased materiaal en het garen dat gebruikt werd is voor de volle 100% gerecycleerd. De Touch and Tone II-tegels worden standaard geleverd met de CQuest Bio Backing, de eerste tapijtrug met C02-negatieve materialen die door Interface zelf werd ontwikkeld. De nieuwe tapijttegels zijn onderdeel van de Climate Take Back-missie van het bedrijf om tegen 2040 een C02-negatieve onderneming te zijn.

De collectie is een vernieuwing van de populaire Touch and Tones-collectie, waarvoor inspiratie is gehaald uit het huiselijk comfort. De verschillende texturen zorgen ervoor dat iedere ruimte uniek is en de zachte, natuurlijke kleuren zorgen voor een huiselijk gevoel.

Elke stijl in de Touch and Tones II-collectie, 101, 102 en 103, biedt een keuze aan verschillende texturen en poolhoogtes, waardoor het mogelijk is om binnen een ruimte verschillende zones te creëren, looproutes aan te leggen of mensen juist samen te brengen. Door het formaat van 50 x 50 cm kunnen de tapijttegels worden gecombineerd met andere tapijttegels uit Interface-collecties. De geluidsabsorptiewaarde van 0,15 aw zorgt voor ruisonderdrukking en draagt hiermee bij aan een fijne werkomgeving.

De tapijttegels blinken daarnaast ook uit in hun bijdrage aan een meer circulaire bouwsector. Ze bestaan immers voor 87,9% uit gerecycleerd en biobased materiaal en het garen dat gebruikt werd is voor de volle 100% gerecycleerd. De Touch and Tone II-tegels worden standaard geleverd met de CQuest Bio Backing.

Die tapijtrug lanceerde Interface nog niet zo lang geleden en vormt een belangrijkste stap in de Climate Take Back-missie van het bedrijf om tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming te worden. De CQuest Bio Backing voor tapijttegels is immers gemaakt van een biocomposiet met biobased en gerecycleerde vulstoffen. Die materialen zijn, gemeten op een stand-alone basis, netto CO2-negatief. Met de CQuest BioX Backing ging Interface zelfs nog een stapje verder. Die tapijtrug bestaat uit hetzelfde materiaal als de CQuest Bio-tapijtrug, maar slaat nog meer koolstof op.

Meer informatie over de Touch and Tones II-collectie vind je op de website van Interface. Op deze pagina vind je dan weer meer informatie over de inspanningen van het bedrijf om zijn eigen CO2-voetafdruk en die van de gebouwde omgeving te verkleinen.

Deel dit artikel:

Onze partners