IQ3-cellulose-isolatie allereerste bouwmateriaal met cradle-to-grave-B-EPD in Belgische databank voor milieuproductverklaringen

IQ3-cellulose-isolatie is het allereerste bouwmateriaal met een cradle-to-grave-productmilieuverklaring in de Belgische database voor milieuproductverklaringen, de zogenaamde B-EPD-databank. Dat laat Isoproc, fabrikant van het isolatiemateriaal, weten.

Dankzij de nieuwe B-EPD-databank van de Belgische overheid en de toekomstige koppeling aan Totem wordt het mogelijk om de milieu-impact van materialen en constructies objectief in kaart te brengen, te berekenen en met elkaar te vergelijken. Daarbij gaat het niet enkel over de energiebesparing door de toepassing ervan, maar ook over de impact van het materiaal zelf doorheen zijn hele levenscyclus op een hele set van milieuprestatie-indicatoren, zoals onder andere klimaatopwarming, toxiciteit, verzuring van de bodem en uitputting van grondstoffen. Die objectieve totaalaanpak, die ook door Europa gedragen wordt, wil greenwashing tegengaan.


Gerecycleerd krantenpapier

Isoproc, fabrikant van onder meer iQ3-cellulose-isolatie, laat nu weten dat dat isolatiemateriaal, gemaakt van gerecycleerd krantenpapier, recent als allereerste bouwmateriaal met een cradle-to-grave-B-EPD aan de databank werd toegevoegd. Daardoor kan iedereen voortaan de milieu-impact berekenen met echte data in plaats van met generieke cijfers. De milieuproductverklaring bevestigt op een objectieve manier dat de milieukost van iQ3-cellulose zeer laag is in verhouding met de meeste andere isolatiematerialen.

Deel dit artikel:

Onze partners