Jaaroverzicht 2022: de tien meest gelezen artikels

Het voorbije jaar schotelde onze redactieploeg u zoals gewoonlijk een boeiende mix van nieuws rond circulair bouwen voor. Maar welke artikels die in 2022 op Circubuild werden gepubliceerd, werden het meest gelezen? Een overzicht in de vorm van een top tien.

10. Architects in Motion ontwerpt in Balen circulair woonproject met veel groen

Het artikel over het nieuwe woonproject aan de Rijsberg in Balen van de hand van Architects in Motion. werd 528 keer aangeklikt. Dat was nog net genoeg voor een plaatsje in de top tien van meest gelezen artikels in 2022.

9. Woonontwikkeling De Porre (DENC-STUDIO en DHOOGE & MEGANCK): circulair, klimaatadaptief en regeneratief

Het artikel over de woonontwikkeling die ontworpen werd door architecten- en studiebureau DENC-STUDIO en DHOOGE & MEGANCK architectuur en geldt als sluitstuk van de herontwikkeling van de voormalige weverij en spinnerij De Porre in Gentbrugge kon op 13 muisclicks meer rekenen dan de hekkensluiter van dit lijstje. 


8. Kamp C opent nieuw circulair kantoorgebouw officieel

Het artikel over de 't Centrum, het nieuwe circulaire kantoorgebouw van Kamp C, werd 566 keer aangeklikt.


7. Impact Factory Mechelen kent met WIT Architecten ontwerper

Het artikel dat berichtte over de aanstelling van WIT Architecten voor het ontwerp van Impact Factory, een nieuwe circulaire hub in Mechelen die moet ontstaan uit de reconversie van de huidige Potterij en een kantoorgebouw in de Graaf van Egmontstraat, kon rekenen op 571 clicks.


6. Sunita Van Heers (SuReal) ontvangt Circubuild-award

Het nieuwsbericht dat Sunita Van Heers van SuReal de Circubuild-award won, werd 595 keer aangeklikt. Zij was een van de zeven mensen die de Circubuild-award vorig jaar mochten ontvangen. Wie de overige laureaten waren, lees je in dit artikel.


5. BOGDAN & VAN BROECK tovert verlaten fabrieksterrein circulair om tot cohousingproject

Met 599 muisclicks strandde het artikel over het verlaten fabrieksterrein in Sint-Amandsberg dat BOGDAN & Van BROECK omtoverde tot een cohousingproject op de vijfde plaats in dit lijstje. 


4. Oude hoeve circulair gerenoveerd tot gezinswoning (Objekt Architecten)

Het binnenduiken van de top vier gebeurt met een grote sprong, want het artikel over de verbouwing van een oude hoeve in Ninove tot een stijlvolle gezinswoning, naar een ontwerp van Objekt Architecten, werd maar liefst 730 keer aangeklikt.


3. Circubuild-award verhuist naar Valérie Vermandel (Whitewood)

Op plaats drie vinden we nog een artikel over een winnaar van de Circubuild-award in 2022: Valérie Vermandel van Whitewood. De laatste podiumplaats in dit lijstje was goed voor 775 clicks.


2. De 14 circulaire winnaars en mijlpalen van 2021

Het artikel dat Rik Neven, zaakvoerder van Palindroom, het concentbureau achter Circubuild, begin 2022 schreef voor Circubuild, was met 777 muisclicks het op een na meest gelezen artikel van alle artikels die in 2022 op Circubuild gepubliceerd werden. In dat artikel overschouwde hij de de circulaire bouwprojecten die een jaar eerder prijzen in de wacht hadden gesleept en de voor hem 'circulaire' mijlpalen in 2021.


1. Kerk en schoolgebouw krijgen nieuwe invulling in circulair herbestemmingsproject BAST architects & engineers

Afgetekend eerste met 816 muisclicks werd het artikel over Padua in Gentbrugge, een woonproject naar een ontwerp van BAST architects & engineers dat gedeeltelijk gevormd wordt door een voormalige kerk en een schoolgebouw. 

Deel dit artikel:

Onze partners