Jaaroverzicht 2022: vijf nieuwe Circubuild Podcasts

In 2022 publiceerden we vijf nieuwe Circubuild Podcasts. Samen werden die al meer dan 2.000 keer beluisterd.

De Circubuild Podcast met als centrale vraag 'Zorgt digitalisatie voor de doorbraak van circulair bouwen?' werd inmiddels al 359 keer beluisterd. Joeri Beneens van Beneens, Véronique Orens van Yugening Architecture en Johan Klaps van Madaster Belgium gaven in die podcast hun mening over dat thema. 

De Circubuild Podcast over de correlatie tussen biobased en circulaire materialen werd intussen al 372 keer beluisterd. In die Circubuild Podcast definiëren enkele experten en ervaringsdeskundigen wat biogebaseerde bouwmaterialen en wat circulaire bouwmaterialen zijn en wat hun rol in de toekomst kan zijn. Je hoort Mieke Vandenbroucke van (toen nog) VIBE, Bart D'haese van EXIE en Stefaan Valette van Derbigum

Met 375 downloads werd ook de Circubuild Podcast die probeerde te definiëren wat de rol is van de architect, de aannemer en de fabrikant bij circulair bouwen, al gretig beluisterd. Frederik Jakobs van CONIX RDBM Architects nam plaats achter de microfoon als architect, Joeri Beneens van Beneens als aannemer en Thomas Dox van DOX Group als fabrikant. 

De Circubuild Podcast over de kostprijs van circulair bouwen kan tot op vandaag rekenen op 439 downloads. De gasten van dienst Toon Possemiers (Cenergie), Jona Michiels (Groep Van Roey) en Joep Römgens (Schüco Benelux) waren het erover eens: circulair bouwen is duurder dan traditioneel bouwen als je kijkt naar de initiële kostprijs. Als je rekening houdt met de total cost of ownership of TCO kantelt de kostprijs volgens hen echter in het voordeel van circulair bouwen. De ervaringsdeskundigen leggen in de podcast uit waarom en gaan op zoek naar hoe de kostprijs van circulair bouwen nog gedrukt kan worden. 

Met 516 downloads is de Circubuild Podcast met als thema 'Wat is de correlatie tussen modulair en circulair bouwen?' de best beluisterde van alle Circubuild Podcasts die in 2022 werden gepubliceerd. De podcast gidst je doorheen de modulaire bouwwereld en legt uit hie circulair bouwen zich daartoe verhoudt. Je hoort Ruben Braeken (MOSARD en B+ architecten), Waldo Galle (VUB en VITO) en Koen Lismont (De Meeuw).

Alle Circubuild Podcasts vind je hier of op de gekende streamingsplatformen.

Deel dit artikel:

Onze partners