Jansen AG vertelt op Design Fest Gent over ontwerpen met hergebruikt staal

Jansen AG geeft op 26 april in het Design Museum in Gent bij monde van Ron Jacobs tekst en uitleg bij Harvest Bay, het consortium dat het oprichtte met enkele andere partners om staal een tweede leven te geven. Jacobs zal ook tonen en vertellen hoe je kan ontwerpen met gerecupereerd staal. Het event, dat Jansen AG organiseert in samenwerking met de gastheer, kadert binnen Design Fest Gent, een nieuw 10-daags festival dat tweejaarlijks zal doorgaan en ruimte biedt aan ontwerpers om grensverleggende ideeën te presenteren met focus op duurzaamheid.

"Wij willen tijdens het event in Gent met architecten en andere designers met een creatieve en open blik in gesprek gaan over hoe we de kringloop van stalen gevelsystemen kunnen sluiten", vertelt Ron Jacobs, Marketing Manager bij de marktleider voor stalen raam-, deur- en gevelsystemen. "We zullen daarbij vertellen hoe Harvest Bay daarbij kan helpen."

Daarnaast zal Jacobs ook enkele circulaire projecten van Jansen AG toelichten. Dat zullen vooral projecten in Gent zelf zijn. "Want we spelen als het ware een thuismatch in de Arteveldestad; we realiseerden er al heel wat projecten." Eén van die projecten was de Boekentoren, waar Jansen AG enkele jaren geleden alle ramen verving door exacte kopieën van de oude profielen die wél voldoen aan de hedendaagse eisen. Het event van Jansen AG tijdens Design Fest Gent kreeg daarom de naam 'Van Boekentoren tot boekenkast'.

Naast toelichting bij Harvest Bay en verschillende van zijn projecten, voorziet Jansen AG ook een rondleiding door de expo over het ontwerpen met hergebruikt staal die het momenteel heeft lopen in het Design Museum Gent. Ook het schaalmodel van de expo The Exploded View, waarin Jansen AG zijn circulaire systemen ook tentoonstelt, zal kunnen worden bezichtigd.


Registratie verplicht

'Van Boekentoren tot boekenkast' gaat door van 15.15 uur tot 18.30 uur. Aansluitend bieden de organisatoren nog een netwerkborrel aan. De plaatsen zijn beperkt. Wie het event wil bijwonen, moet zich daarom registreren. Dat kan via dit formulier.

Deel dit artikel:

Onze partners