JUUNOO genomineerd voor Trends Impact Award in categorie Circular Economy

JUUNOO is genomineerd voor een Trends Impact Award in de categorie Circular Economy. Die prijs lauwert organisaties die positieve impact genereren en duurzame waarde creëren.

De genomineerden – in elke categorie – voor de Trends Impact Awards worden eigenlijk pas de komende weken bekendgemaakt in het magazine Trends, maar JUUNOO maakte het nieuws over de nominatie nu al bekend. 

“Vanaf het prille begin was het ons doel om niet alleen de bouwwereld te veranderen, maar ook de manier waarop we zaken doen”, reageert JUUNOO op de nominatie. “De afgelopen decennia ging het vooral als volgt: maak een product, verkoop het en gooi het dan weg. Door die lineaire economie te verkiezen boven een circulaire variant, hebben we niet alleen een enorme berg afval gecreëerd, maar ook grondstoffenschaarste en overmatige vervuiling. Het is daarom hoog tijd voor een shift naar zo’n circulaire economie. Wij ondernemen al zo, maar er is meer nodig om andere bedrijven te inspireren hetzelfde te doen. Het belang van de noodzaak aan een transitie naar een circulaire economie onderstrepen met een prijs, is daarom ook heel belangrijk. Hoe meer mensen ervan weten, hoe sneller we elk lineair businessmodel kunnen veranderen in een circulair verdienmodel."

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een gala op 30 november in Brussel.


Lid van CEO's 4 Climate

Afgelopen meer viel er nog meer duurzaam nieuws te rapen over JUUNOO. Zo werd het bedrijf lid van CEO’s 4 Climate (C4C), een netwerk van klimaatbewuste ondernemers. C4C wil ondernemers tonen hoe ze met hun bedrijf de opwarming van de aarde kunnen tegengaan en hoe dat hun bedrijf zelfs versterkt en overheden aangeven welke instrumenten ondernemers van hen verwachten om de klimaatverandering te stoppen.

C4C is maar wat blij met JUUNOO als nieuw lid. “Duurzaamheid zit immers in het DNA van JUUNOO”, klinkt het. “De esthetische binnenwanden van het bedrijf kunnen namelijk tot dertig keer worden hergebruikt. Op die manier leveren ze na gebruik bovendien geld op in plaats van dat ze geld kosten, want JUUNOO koopt ze graag terug. Om tegen 2030 écht impact te creëren, wil JUUNOO van circulaire businessmodellen de norm maken. Het wil anderen inspireren en aanzetten om actie te ondernemen in die richting. Daarom zitten ze hier op hun plaats. Welkom JUUNOO!”

JUUNOO is de eerste Circubuild-partner die toetrad tot C4C. 

Deel dit artikel:

Onze partners