JUUNOO Voltage helpt je aan een duurzaam (kantoor)ontwerp

JUUNOO lanceerde in december de bètaversie van JUUNOO Voltage, een online tool waarmee je eenvoudig grondplannen en ontwerpen maakt met de herbruikbare wanden van JUUNOO. JUUNOO wil er ontwerpers ook inzicht mee geven in de duurzaamheid van de gebruikte materialen en in de kosten van het project. De bètaversie van de online ontwerptool is te gebruiken via deze link.

JUUNOO Voltage, een volledig nieuwe innovatie van JUUNOO, laat je toe om voor jouw project snel de verschillende verplaatsbare wandoplossingen van JUUNOO te vergelijken. Je kan vanaf nul beginnen, maar ook een bestaand ontwerp uploaden, ook als daar nog geen muren van JUUNOO in zijn toegepast. Dankzij de ingebouwde AI biedt JUUNOO Voltage gebruikers inspiratie voor nieuwe ontwerpen.


Geïntegreerde calculator

Dankzij de geïntegreerde calculator kom je eenvoudig te weten hoeveel het project je zal kosten. Wil je de prijs kennen van een akoestische optimalisatie van je ruimte met JUUNOO-wanden? Dat kan. Of wil je weten wat de creatie van enkele focusruimtes met JUUNOO-wanden je zal kosten? Ook dat kan. Wijzigingen in het design vertalen zich meteen in de kostprijs. Als je project klaar is, kan je met één klik op de knop meteen alle bestekteksten, technische documentatie en technische fiches downloaden en meteen aan de slag gaan.


Berekening impact op milieucertificaten

JUUNOO Voltage laat daarnaast zien hoe duurzaam de gebruikte materialen zijn. Zo kan je bijvoorbeeld de CO2-uitstoot van verschillende JUUNOO-wanden met elkaar vergelijken, of met de CO2-uitsoot van een bestaande wand – niet per se een JUUNOO-wand – als je vertrekt van een bestaand ontwerp. In dat laatste geval kan je ook snel berekenen welke materialen je kan hergebruiken en welke je nog nodig hebt. Als je bepaalde JUUNOO-materialen niet meer nodig hebt, dan kan je gebruikmaken van JUUNOO’s buyback-garantie. JUUNOO koopt de materialen dan terug en geeft  ze een nieuw leven in toekomstige projecten. De tool berekent ook de impact op milieucertificaten zoals BREEAM, WELL, C2C, LEED en op duurzaamheidsbeoordelingen als LCA en de GRO.


Al toegepast in enkele grote projecten

JUUNOO heeft met de bètaversie van JUUNOO Voltage al succesvol projecten gerealiseerd voor onder andere VAC Mechelen, SuReal en Deman. “Zeker bij grote projecten is het belangrijk dat klanten direct de impact van hun keuzes op de kostprijs kunnen zien. Door bouwplannen en details direct in Voltage te integreren, hebben we bestaande materialen kunnen hergebruiken en praktisch kunnen implementeren dankzij de technische documentatie”, klinkt het bij JUUNOO.

Op dit moment maakt JUUNOO werk van de verdere ontwikkeling van JUUNOO Voltage. In de bètaversie zijn immers nog niet alle features beschikbaar.

Deel dit artikel:

Onze partners