JuuNoo wint internationale designprijs

De herbruikbare wanden van de Kortrijkse start-up JuuNoo werden onlangs bekroond met de internationaal gerenommeerde Red Dot Design Award in de categorie Innovative Products.

De JuuNoo-wand kwam op de markt in 2017 en werd ontworpen als duurzaam alternatief voor niet-dragende binnenwanden. De stalen structuur kan gemakkelijk tot dertig keer worden gedemonteerd en heropgebouwd, zonder afval te genereren. Al heel snel bleek echter ook dat veel klanten niet enkel vanwege dat duurzame aspect voor de wanden van JuuNoo kiezen, maar ook omwille van de bouwsnelheid en het installatiegemak van het systeem. JuuNoo speelt op die manier perfect in op de meest prangende problemen binnen de bouwsector: tijds- en plaatsgebrek en een tekort aan of te dure grondstoffen.

“We zijn heel trots op het behalen van de Red Dot Design Award”, vertelt Chris Van de Voorde, founder van JuuNoo en ontwerper van het systeem. “Als kleine start-up tussen al die gevestigde waarden, hoop je uiteraard dat je product de aandacht van de jury kan trekken. Deze award is het ultieme bewijs dat JuuNoo niet zomaar een binnenwand is.”

De Red Dot Design Award werd voor het eerst uitgereikt in 1954 en groeide doorheen de jaren uit tot één van de meest begeerde keurmerken op vlak van design en innovatie. Alleen al binnen de Product Design-categorie waren er dit jaar 6.500 inzendingen. De 36-koppige jury van experten evalueerde al deze producten op vlak van verschillende parameters zoals materiaalkeuze, gebruiksgemak en afwerking.

Deel dit artikel:

Onze partners