Kamp C zoekt gidsen/storytellers

Kamp C is op zoek naar gidsen/storytellers om zijn bezoekers te woord te staan. De vrijwilligers moeten gebeten zijn door biobased en circulair bouwen.

Vind je duurzaamheid en circulariteit ook belangrijk in het toekomstige wonen? Weet je of ben je nieuwsgierig naar hoe we biobased materialen in de bouw kunnen gebruiken? Heb je een zekere affiniteit met duurzaam en of circulair bouwen? Dan ben jij de vrijwilliger die Kamp C zoekt.


Wat doe je?

Als gids/storyteller begeleid je groepen jongeren uit het secundair en hoger onderwijs en volwassenen – bouwprofessionals en particuliere (ver)bouwers – bij hun bezoek aan ’t Centrum, het circulaire kantoorgebouw van Kamp C in Westerlo, of het paviljoen van The Exploded View Beyond Building, op dezelfde site. Meer over beide projecten lees je hier en hier.

Een groep die je begeleidt bestaat uit maximaal 15 personen. Je geeft uitleg over circulair bouwen en biobased bouwmaterialen, de toepassing ervan en de geïntegreerde technieken die erbij horen. Je krijgt van Kamp C een draaiboek waarin alles uitgelegd staat en een opleiding. Je beslist zelf voor welke doelgroep jij rondleidingen wil geven en op welke dagen jij beschikbaar bent.

Samengevat biedt Kamp C:

  • een vrijwilligersvergoeding per gidsbeurt;
  • permanente vorming (zowel inhoudelijk als praktisch);
  • een draaiboek;
  • toegang tot de contacten en het netwerk van Kamp C;
  • veel voldoening.


Voorwaarden

Je moet minimum 18 jaar zijn, over een enthousiaste persoonlijkheid beschikken en uiteraard een zekere affiniteit hebben met duurzaam en/of circulair bouwen.


Interesse?

Solliciteren kan via deze link of door contact op te nemen met Dorien De Wit via info@kampc.be (ter attentie van Dorien De Wit) of 014/27/96.58.

Deel dit artikel:

Onze partners