Kamp C zoekt partners om Exploded View Beyond Building lokale invulling te geven

Kamp C is nog steeds op zoek naar partners om de expo The Exploded View Beyond Building een Belgische invulling te geven wanneer het de iconische installatie met biogebaseerde en circulaire materialen opbouwt op zijn eigen site, in maart 2023. Het zoekt niet alleen fabrikanten van dergelijke bouwmaterialen; ook architecten en aannemers die ze toepassen of daar interesse in hebben, mogen zeker iets laten weten.

The Exploded View Beyond Building is een huis dat biogebaseerde en circulaire bouwmaterialen en bouwtechnieken en systemen toont. Het werd bedacht door Biobased Creations en gebouwd dankzij een samenwerking tussen en onderzoek door bouwers, producenten, agrariërs, wetenschappers, ontwerpers, overheden, kennisinstituten, storytellers en kunstenaars die verenigd zijn in The Embassy of Circular & Biobased Building. Samen werken ze aan nieuwe perspectieven voor circulair en biogebaseerd bouwen en wonen. Ze doen onderzoek naar de mogelijkheden van nieuwe biogebaseerde materialen met een hoge designkwaliteit en circulaire bouwmethodes op basis van principes als losmaakbaarheid en modulariteit.

In 2023, van april tot en met oktober, doet de volwaardige – de versie op schaal 1:4 was eerder al te zien bij Acasus en in het Design Museum Gent – nu ook Vlaanderen aan. Het huis zal meer bepaald te bezichtigen zijn op de site van Kamp C in Westerlo.

Kamp C wil de expo graag een lokale invulling geven. Het is daarom nog steeds op zoek naar Belgische bouwprofessionals die biogebaseerde of circulaire bouwmaterialen en systemen maken of ervaring hebben met de toepassing ervan. Maar ook naar bijvoorbeeld landbouwers die hun reststromen denken te kunnen inzetten voor het maken van biogebaseerde bouwmaterialen. Ben jij zo’n fabrikant, architect, aannemer, andere bouwprofessional of landbouwer en sta je ervoor open om mee te werken aan de Belgische invulling van de The Exploded View Beyond Building? Bekijk dan zeker eens de partnershipbrochure en laat Kamp C bij interesse zeker iets weten via een mailtje naar info@kampc.be.


Bezoek The Exploded View samen met Kamp C in Almere

De expo is op dit moment nog te bezichtigen op de Floriade in Almere. Wil je die graag bezoeken? Dat kan, want Kamp C organiseert op 15 september een bezoek aan The Exploded View Beyond Building in de Nederlandse stad. Inschrijven daarvoor kan via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners