Kamp C zoekt partners om Exploded View Beyond Building Vlaamse invulling te geven

De expo The Exploded View Beyond Building komt naar Vlaanderen. In 2023 bouwt Kamp C de iconische installatie met biobased en circulaire materialen op zijn site in Westerlo. Het wil de expo graag een lokale invulling geven en is daarom op zoek naar Vlaamse bouwprofessionals die werken met biogebaseerde of circulaire materialen, maar evengoed naar landbouwers die denken aan een interessante toepassing van hun reststromen in de bouwsector. Daartoe organiseert Kamp C op 5 mei een startevent in Circuit Antwerpen.

The Exploded View Beyond Building, een huis dat biogebaseerde en circulaire bouwmaterialen en circulaire bouwtechnieken en -systemen toont, werd gebouwd dankzij een samenwerking van en onderzoek door bouwers, producenten, agrariërs, wetenschappers, ontwerpers, overheden, kennisinstituten, storytellers en kunstenaars die zijn verenigd in The Embassy of Circular & Biobased Building. Samen werken ze aan nieuwe perspectieven voor circulair en biobased bouwen en wonen. Ze doen onderzoek naar de mogelijkheden van nieuwe biobased materialen met een hoge designkwaliteit en circulaire bouwmethodes op basis van principes als losmaakbaarheid en modulariteit.

In het voorjaar van 2023 doet de volwaardige expo – de 1:4-versie was eerder al te zien bij Acasus en is op dit moment te bezichtigen in het Design Museum Gent – nu ook Vlaanderen aan. Het huis zal te bezichtigen zijn op de site van Kamp C in Westerlo.

Kamp C wil de expo graag een lokale invulling geven. Het is daarom op zoek naar Vlaamse bouwprofessionals die biogebaseerde bouwmaterialen of circulaire bouwmaterialen en systemen maken of ervaring hebben met de toepassing ervan. Maar ook naar bijvoorbeeld landbouwers die hun reststromen zouden kunnen inzetten voor het maken van biogebaseerde bouwmaterialen. Ben je zo'n fabrikant, architect, aannemer, andere bouwprofessional of landbouwer? Dan nodigt Kamp C je van harte uit op het startevent 'Regionale waardeketen in de bouwsector' op 5 mei in Circuit Antwerpen, waar het meer tekst en uitleg zal geven bij het hele project. Ook enkele interessante sprekers zullen het woord nemen. Het tijdschema ziet eruit als volgt:

  • 13-13.30 uur: ontvangst en welkom door Kamp C;
  • 13.30-14 uur: Jeroen Vrijders van WTCB;
  • 14u00-14u20: Rein Dessers van Pro Natura;
  • 14.20-14.50 uur: Eric Klarenbeek van Klarenbeek & Dros;
  • 14.50-15.05 uur: pauze;
  • 15.05-15.25 uur: Lode Goethals van BAST architects & engineers;
  • 15.25-15.55 uur: Rob Bogaarts van Buro Bogaarts;
  • 15.55-16.25 uur: Pascal Leboucq van Biobased Creations;
  • 16.25-18 uur: netwerkmoment.

Inschrijven kan via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners