KBC en Cera organiseren lezing over circulair en coöperatief bouwen en wonen

KBC en Cera organiseren op vrijdag 9 september in de KBC-hoofdzetel in Brussel een Horizon 2050-lezing met als thema ‘Circulair en coöperatief bouwen en wonen’. De bank en coöperatie konden daarvoor niemand minder dan Thomas Rau strikken.

KBC en Cera organiseren jaarlijks een Horizon 2050-lezing over maatschappelijk relevante thema’s. Met dit jaar ‘Circulair en coöperatief bouwen en wonen’ als onderwerp willen de bank en de coöperatie handvatten aanreiken om enerzijds op een duurzamere manier te bouwen en anderzijds om wonen betaalbaar te houden, via het innovatieve woonmodel waarbij burgers samen in een coöperatieve vennootschap stappen om te kunnen wonen op een manier die voor elke burger apart haalbaar is. Uiteraard wordt ook gefocust op de (veranderende) rol van banken in die transitie.

KBC en Cera konden niemand minder dan Thomas Rau boeken als gastspreker. Voor de trouwe lezer van Circubuild behoeft die man geen voorstelling. Voor wie het toch niet weet: Thomas Rau levert als architect, ondernemer en visionair al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie rond bouwen tegen het licht van de grondstoffenschaarste en mag gerust een pionier op het vlak van circulair bouwen genoemd worden.

Naast de keynote van Thomas Rau zal ook Cera-directeur Stephan Olaerts het woord nemen. Hij presenteert de belangrijkste inzichten uit een grootschalig onderzoek dat Cera deed rond coöperatief wonen in België.

Peggy Totté, architect en stedenbouwkundige, verzorgt de nabespreking in interactie met het publiek.


Ook online te volgen

De lezing gaat door op vrijdag 9 september 2022 van 11.30 tot 13 uur in het Herman Teirlinck-auditorium van de KBC-hoofdzetel aan de Brusselse Havenlaan. Het aantal plaatsen is beperkt, maar de lezing kan ook via livestreaming gevolgd worden. Deelname is gratis, maar inschrijven wel verplicht – bij de inschrijving kan je aangeven of je de lezing fysiek of online wil volgen. Dat kan via deze link.  

Bron: Cera

Deel dit artikel:

Onze partners