Kinnarps bezorgt Hewlett Packard Enterprise circulaire kantooromgeving

Toen Hewlett Packard Enterprise voor de interieurrenovatie van zijn kantoorgebouw in Diegem aanklopte bij Kinnarps, had het één duidelijke wens: een deel van de bestaande bureaus en vergadertafels moest een tweede leven krijgen in het renovatieproject. Zo gezegd, zo gedaan.

Onderstellen werden gerecupereerd en uitgerust met nieuwe tafelbladen zodat alles weer perfect beantwoordde aan de noden van het HPE-team. Kinnarps: “De bestaande burelen en vergadertafels vulden we aan met aantrekkelijk en duurzaam ontworpen zitmeubilair. Naast duurzaamheid hechtte HP ook veel belang aan ergonomie: individuele werkplekken die elektrisch instelbaar zijn wisselen af met aangepast vergadermeubilair voor zowel formele als informele besprekingen. In het landschap kan je makkelijk een rustigere plek opzoeken voor een spontane meeting met een collega of voor een telefoongesprek.”

“Maar duurzaamheid in kantoorinrichting is veel meer dan enkel producten hergebruiken of in een nieuw jasje steken. Duurzaamheid start bij de keuze voor ergonomisch meubilair met een lange levensduur. Door samen te werken met onderzoekers, ontwerpers, ergonomen en andere experts zorgen we ervoor dat het meubilair inclusief is, met focus op de gebruiker. Multifunctionele producten zijn makkelijk aan te passen aan ieder individu waardoor ze overal in te zetten zijn en langer meegaan. Reeds bij het ontwerp denken we aan hergebruik, herbestemming en recyclage: producten kunnen opnieuw worden bekleed, opgefrist of makkelijk uit elkaar worden gehaald om te recycleren.”

Overigens draagt HP onrechtstreeks ook zelf bij aan circulair bouwen. Het bedrijf is marktleider op het vlak van industriële 3D-printers. Die zorgen ervoor dat er minder materiaal verspild wordt en maken de wereld van de maakindustrie zo een pak CO2-neutraler.

Deel dit artikel:

Onze partners