Kinnarps definieert drie niveaus van flexibiliteit voor ontwerp kantoorruimte

Net zoals samenlevingen en culturen in de loop der tijd veranderen, veranderen ook onze kijk op arbeid, onze manier van werken en daardoor onze kantoren. Ook de coronapandemie heeft bedrijfsleiders doen nadenken over de organisatie van hun kantoren. In een whitepaper die Kinnarps daaraan wijdde, doet de van oorsprong Zweedse kantoormeubelfabrikant onder meer suggesties om een kantoorruimte zo flexibel mogelijk in te richten, zodat de levensduur ervan aanzienlijk verlengd wordt. Kinnarps definieert daarbij drie niveaus van flexibiliteit: dagelijkse flexibiliteit, flexibiliteit op korte termijn en flexibiliteit op lange termijn.

“Een kantoor dat lang meegaat, moet kunnen worden aangepast aan nieuwe uitdagingen, veranderende behoeften en verschillende voorkeuren”, klinkt het in de whitepaper. “Uit gesprekken met onze bestaande klanten weten we dat velen onder hen nadenken over de flexibiliteit van hun kantoorruimte in de toekomst. We moeten flexibel zijn. Maar wat betekent dat nu echt? Als het gaat om ontwerp van een kantoor en de keuzes van meubilair, hebben wij het graag over drie niveaus van flexibiliteit waarmee u rekening moet houden bij het ontwerpen van een duurzame en toekomstbestendige oplossing die is aangepast aan de behoeften van uw organisatie."


Dagelijkse flexibiliteit

"Zo is er ten eerste de dagelijkse flexibiliteit. Sommige zaken verandert u graag dagelijks of zelfs meerdere keren per dag. Het kan gaan om het toevoegen van extra stoelen of schermen aan een vergaderruimte, een individuele aanpassing aan uw bureaustoel of het verstellen van uw bureauhoogte. Om dagelijkse flexibiliteit mogelijk te maken, is eenvoud belangrijk. Daarom zijn producten met wielen aangewezen, omdat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn naar de plek waar u ze op dat moment nodig hebt. Multifunctionele producten zoals scheidingswanden met notitieborden zijn dan weer perfect indien u wat extra schrijfruimte nodig hebt tijdens een vergadering. Bovendien bieden ze ook nog eens een goede geluidsabsorptie."


Flexibiliteit op korte termijn

"Daarnaast is er de flexibiliteit op korte termijn. Deze pandemie heeft de flexibiliteit van onze kantoren op korte termijn echt getest. Bedrijven wereldwijd werden gedwongen wijzigingen aan te brengen in hun kantoorinrichting om zich te kunnen houden aan overheidsrichtlijnen en -beperkingen. U kunt uw bedrijf op korte termijn flexibeler maken door het aantal zitplaatsen en wanden rond een tafel te wijzigen, door een tafel te transformeren van werkplek naar vergaderplaats enzovoort."


Flexibiliteit op lange termijn

Flexibiliteit kan ten slotte ook op lange termijn zijn nut bewijzen. U verkrijgt flexibiliteit op lange termijn dankzij producten die opnieuw kunnen worden geconfigureerd voor nieuw ruimtes of nieuwe doeleinden. In dat opzicht zijn modulaire systemen bijzonder interessant. Zo’n modulair systeem maakt het mogelijk onderdelen toe te voegen of weg te nemen om de configuratie van uw meubels te veranderen, zodat ze kunnen worden aangepast aan uw steeds veranderende behoeften. Een oplossing die op dit moment perfect is voor u, is misschien niet wat u over twee jaar nodig hebt, of nadat u naar een nieuw gebouw bent verhuisd."

Hoe u uw kantoor precies voorbereidt op de nieuwe manier(en) van werken, leest u in de whitepaper ‘Redefining the worplace – De toekomst van het kantoor en hoe u zich kunt voorbereiden’ van Kinnarps. U kunt de whitepaper downloaden via deze link.  

Deel dit artikel:

Onze partners