Knauf Insulation opent in Wezet installatie om glaswolafval te recycleren

Knauf Insulation heeft vorige week in Wezet een installatie geopend om gebruikte minerale glaswol te recycleren. De hoogtechnologische fabriek kreeg de naam RESULATION en kostte 15 miljoen euro.

In België en Nederland samen wordt volgens Knauf Inulation jaarlijks zo'n 30.000 ton glaswolafval gegenereerd, waarvan 26.000 ton afkomstig is van sloopwerken.

Voor Knauf Insulation is gebruikte glaswol echter nog steeds waardevolle grondstof en daarom opende het in Wezet een installatie om die glaswol te recycleren. Die fabriek zal glaswolafval redden van het stort of de verbrandingsoven en omvormen tot nieuwe minerale glaswol.

De gloednieuwe, hoogtechnologische installatie krijgt de naam RESULATION, een samentrekking van recycling en insulation. Knauf Insulation zal ook een gelijknamige dienst lanceren om het glaswolisolatieafval te verzamelen. Het bedrijf zal de installatie niet enkel gebruiken voor het recycleren van gebruikte glaswol, maar ook om productieafval afkomstig uit de fabriek in Wezet om te vormen tot nieuwe glaswolisolatie.

Dominique Bossan van het directieteam van de Knauf-groep en hoofd van Knauf Insulation in Europa, het Midden-Oosten en Azië: "De nieuwe installatie is een grote stap in het streven van Knauf Insulation om tegen 2025 geen afval meer te storten, een belangrijk onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie For a Better World. Maar de nieuwe fabriek laat niet alleen zien hoe ons bedrijf de daad bij het woord voegt als het gaat om het realiseren van een circulaire economie, ze biedt ook onze klanten een efficiënt en concreet alternatief voor het storten en verbranden van hun glaswolisolatieafval."

De inhuldiging van de installatie werd bijgewoond door Olivier de Wasseige, algemeen directeur van het Waals Netwerk van Ondernemingen (UWE). Hij beschreef de installatie als "een Belgische mijlpaal op weg naar een echte circulaire economie in de bouwsector, die verantwoordelijk is voor 35% van al het afval in Europa."

Meer info over de nieuwe installatie en de eraan verbonden dienst vind je hier.

Deel dit artikel:

Onze partners