Kömmerling-profielen: van pvc-granulaat tot hoogwaardig schrijnwerk

Kömmerling, Europees marktleider op het vlak van pvc-profielen voor onder meer ramen en deuren en een merk van de Duitse profine Group, zag de vraag naar pvc-ramen en -deuren de afgelopen jaren flink stijgen, ten nadele van aluminium schrijnwerk. “Terecht ook”, stelt de fabrikant op zijn website. “Pvc-ramen en -deuren hebben een betere warmtedoorgangscoëfficient of U-waarde dan aluminiumschrijnwerk en zorgen dus voor minder warmteverlies. Een Kömmerling-profiel heeft bovendien een gemiddelde levensduur van vijftig jaar, bestaat voor een groot deel uit granulaat gemaakt van productieresten en ingezamelde oude pvc-ramen en kan minstens acht keer gerecycleerd worden. En dat allemaal voor een scherper prijskaartje. Hoe lang houdt aluminium nog stand?”

“Hoewel aluminium ramen en deuren de voorbije decennia een bijna vanzelfsprekende keuze waren, zien we de voorbije jaren een flinke opmars van pvc”, licht Kömmerling toe op zijn website. “Terecht ook, pvc-ramen en -deuren hebben een betere warmtedoorgangscoëfficient of U-waarde dan aluminiumschrijnwerk en zorgen dus voor minder warmteverlies, een cruciaal gegeven op weg naar een energieneutraal gebouwpatrimonium en in het licht van een woelige energiemarkt. Een Kömmerling-profiel heeft bovendien een gemiddelde levensduur van vijftig jaar, bestaat voor een groot deel uit granulaat gemaakt van productieresten en ingezamelde oude pvc-ramen en kan minstens acht keer gerecycleerd worden. En dat allemaal voor een scherper prijskaartje dan z’n tegenhanger. Hoe lang houdt aluminium nog stand?”


Raam- en deurfabrikant getuigt

“De raam- en deurprofielen van Kömmerling die je vandaag op Belgische bodem ziet verschijnen, zijn van Duitse makelij en worden door Belgische schrijnwerkers tot op maat gemaakte duurzame ramen en deuren van de hoogst mogelijke kwaliteit verwerkt. Dat vakmanschap vind je onder meer terug bij Sofiplas, zo stelt Kömmerling op zijn website. “Dat is een toonaangevende SELECT-fabrikant die voor al z’n oplossingen in pvc sinds 2018 uitsluitend met profielen van Kömmerling werkt: van maatwerk voor kleinschalige particuliere projecten tot ramen en (schuif)deuren voor grote appartementsgebouwen. De enorme productiecapaciteit van Sofiplas is een direct gevolg van een continue zoektocht naar en investering in de beste materialen, een feilloze afwerking in de eigen productiehal, een minutieuze plaatsing op locatie en een uiterst sterke dienst-na-verkoop.”

“Onlangs plaatsten we in een project in Luik maar liefst 650 elementen. En hoewel men in onze sector voor dit soort realisaties vaak blindelings de piste van aluminium volgt, bieden de profielen van Kömmerling juist een rechtstreeks antwoord op de alsmaar strenger wordende EPB-eisen die de overheid ons oplegt”, getuigt Angelo C., projectleider bij Sofiplas, op de website van Kömmerling. “Hun technische prestaties maken zelfs, gezien hun ongeëvenaarde isolatiewaarden, een groot verschil in projecten van dergelijke grootorde. Dat ze bovendien voor een groot deel vervaardigd zijn uit gerecycleerd materiaal sluit volledig aan op onze eigen visie op duurzaam bouwen en ondernemen. En last but definitely not least: onze eindklant bespaart geld op het einde van de rit, zonder te moeten inboeten op uitstraling, levensduur en performantie.”


Ook goede akoestische prestaties

“Wist je trouwens dat onze pvc-profielen niet alleen ontzettend goed scoren op het gebied van energie-efficiëntie, maar dat ook geluid moeilijk z’n weg vindt doorheen de verschillende elementen?”, sluit Kömmerling af. “Geen overbodige luxe als je in een appartementsgebouw in een stedelijke omgeving woont. Heb je dus (ver)bouwplannen en hecht je veel belang aan je woon- en slaapcomfort? Dan bekijken onze specialisten kijken graag samen met jou hoe we kunnen bijdragen tot een moderne, maar vooral aangename leefomgeving voor het hele gezin.”

Bron: Kömmerling

Deel dit artikel:

Onze partners