Kris Deferme (ZINQ-België): “EcoZINQ is meest duurzame zink-ijzerlegering voor kathodische bescherming van staal”

“EcoZINQ is meest duurzame zink-ijzerlegering voor kathodische bescherming van staal.” Dat vertelde Kris Deferme, salesmanager bij ZINQ-België en ZINQ-Nederland, in een webinar van Infosteel.

“In EcoZINQ zit zowel zink dat gemaakt werd met regeneratieve energiebronnen zoals wind-, zon- en waterkracht als gerecycleerd zink”, aldus de salesmanager van ZINQ, gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal, in het webinar. “Daardoor heeft het gebruikte zink een heel laag CO2-gehalte, wat van ecoZINQ de meest duurzame zink-ijzerlegering voor kathodische berscherming van staal maakt. Staal verzinkt met ecoZINQ kan aan het einde van zijn levensduur ook helemaal gerecycleerd worden op zo’n manier dat ook het zink kan worden gerecycleerd.”


Overstap naar groene waterstof

De salesmanager duidt in het webinar ook nog onder meer dat ZINQ zijn zinkbaden vanaf 2030 niet langer met fossiele brandstoffen zal verwarmen, maar wel met groene waterstof en dat het vanaf 2025 tot die tijd de CO2 die gepaard gaat met de fossiele verwarming zal compenseren met CO2-certificaten.

Het volledige webinar, waarin ook Laurent Remy van Fluxys aan het woord komt, is te herbekijken via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners