KU Leuven en VIBE organiseren postgraduaat Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen

Het Postuniversitair Centrum van de Katholieke Universiteit Leuven organiseert in samenwerking met de faculteiten Architectuur en Industriële Ingenieurswetenschappen en VIBE vzw het postgraduaat Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen. De opleiding start op 28 september en loopt tot 21 juni 2022. Inschrijven kan tot en met 20 september.

Het postgraduaat Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen is opgebouwd uit vier modules. Na een brede kijk op duurzame ontwikkeling in de eerste module, wordt de focus in de tweede module verlegd naar het stedenbouwkundige niveau. In de derde module worden dan alles aspecten van het concrete gebouw bestudeerd, waarna alles tot slot samenkomt in de vierde module, via enkele integratieoefeningen, werfbezoeken en een debat. Via een paper of ontwerpoefening wordt uiteindelijk de vertaalslag gemaakt naar de eigen omgeving.

De lessen vinden wekelijks plaats op dinsdag van 13.15 uur tot 21.30 uur. Er is geen les tijdens de schoolvakanties. De lessen gaan door op de KU Leuven Technologiecampus in Gent. Voor de eerder theoretische lessen, zal ook in livestream worden voorzien. De deelnameprijs bedraagt 3.360 euro. VIBE-leden genieten een korting.

Wie meer info wil raadplegen of zich wil inschrijven, kan dat via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners