Lampenkappen gemaakt van bier en koffie

High Society maakt lampenkappen van bier en koffie. Zo hoopt High Society aan te tonen dat er alternatieven zijn voor de kunststoffen die momenteel de markt overspoelen.

High Society geeft een nieuw leven aan de bijproducten die ontstaan tijdens het brouwen van bier en het verbranden van koffiebonen. De ontwerpstudio kwam op het idee lampen te creëren uit die afvalstromen. High Society ging daarvoor in zee met koffieproducent Hausbrandt en enkele Italiaanse bierbrouwerijen uit de buurt. Concreet bestaat de Sensilia-collectie uit buisvormige lampenkappen. Hierin zijn onder meer schillen van koffiebonen en restjes van gerst en hop verwerkt. De onregelmatige vormen maken elk stuk uniek.

De Highlight-collectie, vintage lampenkappen voor hanglampen, werd dan weer gemaakt van hennep en bijproducten uit de tabak- en wijnindustrie.


Composteerbaar

High Society hoopt met deze collectie een antwoord te bieden op verspilling. De studio beschouwt afval dan ook steevast als een bron om nieuwe, duurzame designobjecten te creëren, die volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar zijn.

Bron: High Society

Deel dit artikel:

Onze partners