LCA-berekeningstool in nieuwe Archicad KeyMember-editie

KUBUS, exclusief verdeler van de BIM-software Archicad in België en Nederland, lanceerde onlangs een nieuwe versie van de Archicad Keymember Editie. Een nieuwigheid daarin is onder meer DesignLCA, een add-on die zorgt voor een unieke integratie van LCA in BIM en KeyMember-abonnees zo in staat stelt in Archicad de milieubelastende factoren van verschillende ontwerpvarianten te vergelijken en sturen.

Een van de grootste uitdagingen van deze tijd is de wereldwijde CO2-emissie verminderen. 38 procent van de CO2 die we globaal uitstoten, wordt veroorzaakt door de bouw. Architecten kunnen dus een rol spelen in de verkleining van de voetafdruk, door daar in hun ontwerpen al rekening mee te houden. De nieuwste KeyMember Editie van Archicad biedt daar extra mogelijkheden voor. Zo is, naast de ingebouwde energie-evaluatietool EcoDesigner STAR, voor België en Nederland nu ook DesignLCA beschikbaar. Die add-on zorgt voor een unieke integratie van LCA in BIM en stelt architecten zo in staat de milieubelastende factoren van verschillende ontwerpvarianten te vergelijken en sturen. Op die manier kan, tijdens het ontwerpproces, een onderbouwde duurzaamheidsstrategie worden bepaald en geïntegreerd.

Nog nieuw in de laatste KeyMember-editie zijn een uitbreiding voor de Belgische markt van de Meetstaat Manager-add on en de introductie van twee nieuwe bibliotheken. Daarover lees je meer in dit artikel van onze collega’s van Architectura.  

Deel dit artikel:

Onze partners