Leen Gorissen (Studio Transitio) aan het woord over regeneratief bouwen in podcast Interface

In de negende aflevering van 'Design met oog voor het klimaat', een podcast van Interface Benelux waarin experts inzicht geven in de meest urgente klimaatkwesties en er oplossingen voor aandragen, was Leen Gorissen te gast. Als innovatiebioloog, oprichter van Centre4NI en zaakvoerder van Studio Transitio, een consultancybedrijf dat organisaties helpt bij innovaties volgens biomimicry, kwam ze uitleggen hoe we de shift van een degeneratieve naar een regeneratieve gebouwde omgeving kunnen maken.

Interface, een wereldwijd actief commercieel bedrijf in modulaire vloeren, heeft al sinds 1994 een concrete duurzaamheidstrategie. Die heeft ervoor gezorgd dat alle vloeren die het bedrijf vandaag produceert, CO2-neutraal zijn.

Het bedrijf kijkt ook verder dan de eigen bedrijfsmuren en wil duurzaamheid in de gehele bouwsector faciliteren. Dat doet het onder meer met de vorig jaar gelanceerde podcast 'Design met oog voor het klimaat', waarin het experts aan het woord laat over de meest urgente klimaatkwesties en, nog belangrijker, hen ook oplossingen laat aandragen.

De aflevering met Leen Gorissen, wiens boek 'Building the Future of Innovation on Millions of Years of Natural Intelligence' mee als inspiratie diende voor onze nieuwsrubriek Natuur als leermeester, willen we u niet onthouden. Hij is te beluisteren via de player hierboven, of via de belangrijkste podcastkanalen.

Deel dit artikel:

Onze partners