Mechelen zoekt circulaire ondernemers en fabrikanten

De stad Mechelen zoekt circulaire ondernemers en fabrikanten om de Potterij te betrekken, een circulair labo pal in het centrum van de stad. De Potterij, eigendom van OVAM, moet een motor worden voor circulaire economie in de stad en regio.

Mechelen gelooft in de circulaire economie, in efficiënt omgaan met grondstoffen, materialen, energie, water, ruimte en voedsel door de kringlopen te sluiten.

Raadslid Tom Kestens ijvert voor het concept circulaire stad. "Mechelen huisvest al heel wat creatieve ondernemingen die een sterk netwerk rond een circulaire economie kunnen vormen. Ook OVAM is een logische partner in dat verhaal. Onze genetwerkte stad is dus een ideale uitvalsbasis voor een circulaire hub. Daarom introduceren we de Potterij, pal in het centrum. Een site waar denkers en makers elkaar zullen ontmoeten in werkplekken, ontmoetingsplekken, witruimten en ateliers."

"Er zal gewerkt worden rond duurzame ontwikkelingen en kleinschalige productie. De Potterij, zelf ook een circulair gebouw, kan een motor worden voor circulaire economie in de stad en de regio. Maar daarvoor hebben we natuurlijk circulaire ondernemers en makers nodig."

Het stadsbestuur doet daarom een oproep en kijkt daarvoor ook in de richting van de architectuur- en bouwsector. Wie interesse heeft in een plek in de Potterij kan dat melden via www.potterij.be of via een mailtje naar miet@missmiyagi.eu.

 

Deel dit artikel:

Onze partners