Mieke Vandenbroucke (VIBE vzw) ontvangt allereerste Circubuild-award

Met de voorstelling van de Circubuild-award kende het Circubuild-event op Batibouw, op 3 maart, een verrassend einde. De eer om de award voor de allereerste keer te mogen ontvangen, ging naar Mieke Vandenbroucke van VIBE vzw. De prijs wordt een soort wisseltrofee voor pioniers in circulair bouwen. Vandenbroucke mag nu zelf kiezen aan wie ze de award doorgeeft.

De Circubuild-award, gemaakt door studenten van Thomas More, wil de verdienste erkennen van mensen die pionierswerk lever(d)en op het vlak van circulair bouwen. Mieke Vandenbroucke, experte duurzaam bouwen bij VIBE vzw, mag zeker tot die categorie gerekend worden. Daarom, maar ook omwille van haar substantiële bijdrage aan deze website en het Circubuild-boek, werd besloten de eerste Circubuild-award aan haar te geven. 

Er zijn in België - gelukkig maar - echter enorm veel mensen bezig met circulair bouwen en daarom werd besloten er een wisseltrofee van te maken die op regelmatige tijdstippen zal worden doorgegeven. De winnaar van de trofee mag telkens zelf kiezen wie de volgende in het rijtje wordt. Bedoeling is het ceremoniële moment van de overdracht telkens te laten doorgaan op een of ander evenement rond circulair bouwen.

Mieke Vandenbroucke, die speciaal haar zwangerschapsverlof onderbrak om de award in Brussels Expo in ontvangst te komen nemen, is uiteraard bijzonder trots. "Alle initiatieven die bijdragen aan de transitie naar circulair bouwen, zijn toe te juichen", vertelde ze. "Of ik al weet wie de volgende winnaar wordt? Daar moet ik nog eens goed over nadenken!"

Deel dit artikel:

Onze partners