Möbius en VITO organiseren Ronde Tafel 'Naar een circulaire stad: hoe maak je er een succes van?'

Möbius en VITO organiseren op 8 juni met medewerking van VVSG en Vlaanderen Circulair, de Ronde Tafel 'Naar een circulaire stad: hoe maak je er een succes van?' Het netwerkevent is gratis en gaat door in Mechelen.

Een duurzame stad met een sterk klimaatbeleid kan niet zonder een uitgesproken circulaire. Tijdens de Ronde Tafel 'Naar een circulaire stad: hoe maak je er een succes van?' leer je daar alles over.

Het programma start 's morgens met inspirerende sprekers die hun visie op en ervaringen met de circulaire stad delen. Een greep uit de sprekers:  Vervolgens kan je in een kleinere groep rond een thema dat je het sterkst interesseert, ervaringen uitwisselen. Daarbij komen getuigenissen van doeners op het terrein aan bod, onder andere over hoe circulair ondernemerschap versneld kan worden, hoe een stedelijke circulaire strategie uitgerold kan worden, hoe draagvlak je een circulair draagvlak creëert, hoe je er geld voor vindt ... Het gratis event wordt afgesloten met een lokale lunch. Hier lees je het volledige programma.


Voor wie?

Ben je een politiek verantwoordelijke of een beleidsmedewerker die actief de transitie naar een circulaire economie in jouw stad mee helpt realiseren en voel je dat je hierbij omkadering of inspiratie kan gebruiken? Of kan je net ervaringen rond hefbomen en barrières delen? Dan is deze Ronde Tafel iets voor jou. Je komt er in contact met gelijkgezinden zodat nieuwe ideeën kunnen ontstaan of zelfs de aanzet wordt gegeven tot nieuwe samenwerkingsverbanden. 


Praktisch

De Ronde Tafel gaat door in de oude stadsbibliotheek van Mechelen in de Moensstraat 20, een leegstaand pand waar de stad zowel creatievelingen als startende ondernemers en sociale en burgerorganisaties aan het werk laat. Binnen twee jaar moet de oude bib wijken voor een woonsite gebouwd volgens circulaire principes. Met dat pilootproject engageert Mechelen zich binnen de Green Deal Circulair Bouwen.

Belangrijk: Möbius en Vito volgens de maatregelen rond het Covid-19-virus op de voet. Indien een fysieke bijeenkomst op 8 juni niet aangewezen blijkt, zal de Ronde Tafel op digitale wijze doorgaan op hetzelfde moment. In dat geval kan het programma lichtjes wijzigen, al verzekeren de organisatoren maximale interactie dankzij handige online tools.

Belangstelling om er bij te zijn? Noteer dan de voormiddag van 8 juni in je agenda en schrijf je snel in via deze link. De organisatoren houden het aantal deelnemers namelijk beperkt om een maximale interactie mogelijk te maken.

Deel dit artikel:

Onze partners