Modulyss breidt &-collectie uit

Modulyss, dat duurzame tapijttegels vervaardigt, breidde onlangs zijn &-collectie uit met Cambridge& en Perpetual&. De tapijttegels zijn voorzien van een sterke en stabiele back2back-onderlaag gemaakt van productieafval. De collectie is ook verkrijgbaar met de ecoBack-rugafwerking, een Cradle to Cradle Gold-gecertificeerde onderlaag die specifiek ontworpen is om gerecycleerd te worden.

Sinds 2019 biedt de &-collectie van bij elkaar passende tapijttegels interieurontwerpers de mogelijkheid om in commerciële ruimtes volop te experimenteren met patronen, texturen en designs. Met de tegels uit de lijnen Fashion&, Velvet& en Fluid& kunnen ontwerpers inspirerende vloeren creëren, indien gewenst met een indeling in zones. Met de lancering van Cambridge& en Perpetual& verruimt modulyss de waaier aan opties met de &-collectie nog meer.

Cambridge& valt op door het optimale evenwicht tussen kleur en textuur. De weelderige gesneden pool geeft commerciële ruimtes een luxueuze en comfortabele look. De tegels zijn verkrijgbaar in een scala aan kleuren die helemaal passen bij de rest van de collectie. De elegante, klassieke lussenpoolstructuur van Perpetual& is dan weer makkelijk te combineren met items uit om het even welke &-collectie, voor een geraffineerde en tijdloze uitstraling.

Ruben De Reu, Design & Product Development Manager bij modulyss:  "& was een van de eerste collecties bij elkaar passende tapijttegels waarmee interieurontwerpers – door de veelheid aan texturen, patronen en kleuren – hun fantasie de vrije loop konden laten bij vloerlay-outs. Met de lancering van Cambridge& en Perpetual& nemen de creatieve keuzes flink toe. Zo is de collectie nog steeds een van de meest aanpasbare op de markt."

De &-collectie omvat dus vijf designs en meer bepaald 72 kleuren, voor een uiterst breed spectrum aan opties. Daarnaast biedt modulyss vanaf 200 m² een kleurenprogramma op maat. Het programma staat voor eindeloze designopties, ideaal bij speciale eisen rond branding of ontwerpen. Door het specifieke proces van stukverven en bedrukken bij alle tapijttegels uit de &-collectie, is het perfect mogelijk om daaraan te voldoen. Het stukverven en bedrukken gebeurt in een latere fase van het productieproces, voor een fijnere kleurregeling waarbij nagenoeg elke tint verkregen kan worden.

Circulaire tapijttegels

De &-collectie is vervaardigd van uiterst hoogwaardig polyamide, voor een tapijttegel die tegen een stootje kan en uitermate geschikt is voor veeleisende hospitality- en kantoorruimtes. De tapijttegels zijn ook een interessant product voor al wie circulair bouwen een warm hart toedraagt. Zo zijn ze voorzien van een sterke en stabiele back2back-onderlaag gemaakt van productieafval. De collectie is bovendien verkrijgbaar met de comfortBack- en comfortBackeco-tapijtruggen die bestaan uit onder meer gerecycleerd polyester, en met de ecoBack, een Cradle to Cradle Gold-gecertificeerde onderlaag die specifiek ontworpen is om gerecycleerd te worden.

Deel dit artikel:

Onze partners