Modulyss brengt met comfortBackeco nieuwe circulaire tapijttegelrug uit

Zoals de naam al doet vermoeden, combineert modulyss de voordelen van de comfortBack en de ecoBack in de comfortBackeco. Die innovatieve alles-in-ééntapijttegelrug biedt zowel schok- en geluidsabsorberende voordelen als een duurzame en circulaire constructie.

De backing bestaat uit 62% gerecycleerd materiaal en is 100% pvc- en bitumenvrij. Omdat het product gedemonteerd en vervolgens hergebruikt of gerecycleerd kan worden tot nieuwe tapijtrug, is het voordelig voor mens én planeet. Daarnaast kunnen tapijttegels uitgerust met de comfortBackeco, klimaatneutraal gemaakt worden dankzij het CO2RE-programma van modulyss.


Cradle to Cradle Gold

Een Cradle to Cradle Gold-certificaat garandeert het circulaire karakter van de comfortBackeco. De tapijtrug behaalde daarnaast ook de hoogste score in de Certified Material Health-beoordeling van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, zodat er ook sprake is van bewezen productveiligheid. 


Stiller en spiervriendelijker

Maar de nieuwe backing biedt dus ook een toegevoegde waarde op het gebied van akoestiek en comfort. Zo maakt de dikke viltlaag ruimtes stiller, met een gemiddelde geluidsabsorptie van 65%. De backing absorbeert ook 25% van het geluid afkomstig van aangrenzende ruimtes.

De laag van gerecycleerd polyestervilt is dan weer veerkrachtig, waardoor er minder snel sprake is van vermoeide spieren.

Ten slotte heeft de backing ook een verbeterde stijlvastheid. 

Deel dit artikel:

Onze partners