Mrs Lounge: circulair vergadermeubel voor landschapskantoren

Een kantoor dat klaar is voor de toekomst, is er een waarin activiteitsgebonden werken in een aangename omgeving centraal staat. Naast flexplekken zijn er ook verschillende uitwijkplekken nodig om bijvoorbeeld ongestoord te kunnen bellen of met collega’s te overleggen. Mrs Lounge, het akoestische kantoormeubel van Nnof, is in dat opzicht de ideale oplossing. Collega's kunnen er makkelijk met twee in werken, de wanden bieden een hoge akoestische absorptiewaarde en het geheel vormt vaak een leuk kleuraccent. Bovendien geef je je kantoor met Mrs Lounge ook een leuke circulaire toets. En niet enkel omdat het meubel makkelijk te verplaatsen is, want Mrs Lounge bestaat ook voor 90% uit gerecupereerd materiaal. 

Wanneer een bedrijf kiest voor een nieuwe kantoorinrichting, dan dreigt het bestaande meubilair wel eens op de schroothoop te verdwijnen. Daar brengt Nnof verandering in door bestaand kantoormeubilair te transformeren tot hippe, nieuwe werkinrichtingen, zoals Mrs Lounge, het kleine zusje van de iconische Mr Lounge. Mrs Lounge biedt plaats aan twee personen. Door de hoge gestoffeerde wanden wordt een akoestische en visuele afscheiding binnen het landschapskantoor gecreëerd, de ideale oplossing voor snelle duo-vergaderingen.
 

Uiterst milieuvriendelijk

Het geheel is voor 90% opgebouwd uit gerecupereerde tafel- en bureaubladen. Die worden op maat gezaagd en gemonteerd tot de basisstructuur. Daarop komt de wattering en stoffering in een stof en kleur naar keuze. Mrs Lounge biedt dezelfde garantie als nieuw meubilair, maar is dus veel milieuvriendelijker. Uit de levenscyclusanalyse is zelfs gebleken dat, omwille van de hoge recuperatiegraad, met elke Mrs Lounge zo’n 200 kg aan CO2 wordt uitgespaard. De milieu-impact wordt bovendien nog verder ingeperkt door de mobiliteitsaanpak van Nnof: de levering en de montage gebeurt conform ISO 14001 met aangepaste servicewagens en een duurzame routing, door zusterbedrijf Transmoove.
 

Getest in de praktijk

Mrs Lounge kent intussen al heel wat toepassingen, onder meer in het nieuwe kantoor dat de organisaties Verso en Unisoc delen in de Brusselse Kunstlaan. Samen met Nnof bouwde Verso de lege ruimte om tot de gedroomde werkplek, volledig afgestemd op ‘het nieuwe werken’, met vaste plaatsen voor wie elke dag naar kantoor komt, flexplekken, flexibele vergaderzalen en cockpits voor korte meetings. Het bestaande meubilair van beide bedrijven werd gerecupereerd en Nnof vulde het aan met kantoormeubelen die van elders zijn gerecupereerd en een upgrade kregen, zoals dus ook de Mrs Lounge. Zo kregen Verso en Unisoc niet alleen een circulaire kantoorinrichting, maar creëerde Nnof tegelijk ook een zakelijke, gezellige en leuke werkomgeving, op maat van het DNA van beide bedrijven.   

Deel dit artikel:

Onze partners