Naturals-collectie van COREtec geeft natuur bovennatuurlijke krachten

Veel mensen deinzen ervoor terug een houten of natuurstenen vloer te leggen omwille van de kwetsbaarheid ervan. Met zijn nieuwe Naturals-collectie komt COREtec met een oplossing. De vloerplanken en -tegels die net als de andere collecties van COREtec uit vinyl bestaan, zijn qua look niet te onderscheiden van echte houten planken of natuurstenen tegels, maar zijn wel een pak duurzamer. De houten en stenen designs zijn – zoals alle vloeren van COREtec – bestand tegen krassen, slijtage en water. De natuur in verbeterde versie, als het ware. Zoals alle collecties van COREtec worden ook deze vloeren met het oog op hergebruik droog en demonteerbaar geplaatst en kan COREtec ze desgewenst gratis terugnemen om dat tweede leven ook te garanderen.

Waterspatten die een houten vloer doen opzwellen, vuil dat langs de poriën een natuurstenen vloer binnendringt met vlekken tot gevolg of vallend bestek of schoenhakken die krassen maken op je parket of vloertegels; iedereen heeft er al wel eens mee te maken gekregen.

Maar wat als we houten en natuurstenen vloeren nu eens bovennatuurlijk krachten geven, dachten ze bij COREtec. Het resultaat van die denkoefening is de Naturals-collectie: vinylvloeren beschikbaar in 11 stenen en 35 houten designs, waarvan 10 in visgraat, die niet gevoelig zijn voor de genoemde kwetsbaarheden. Zoals alle vloeren van COREtec worden de planken en de tegels met een kliksysteem geplaatst en bestaan ze uit een innovatieve kern met daarop een sterke vinyllaag en daarop het design. Daarbovenop zit nog een antislijtlaag van 0,55 mm die COREtec in staat stelt een levenslange garantie te kunnen bieden op zijn vloeren bij thuisgebruik en tien jaar voor commercieel gebruik. In elke COREtec-vloer zit onder de kern een geïntegreerde kurkonderlaag die de meeste oneffenheden opvangt. Ook de Naturals-collectie kan dus op een bestaande vloer gelegd worden zonder losse onderlaag.


Geen irritante geluiden

“Kliklaminaat voegde plaatsingsgemak toe aan de vloerwereld. Maar de houtvezel in de kern maakt het erg watergevoelig”, verduidelijkt Quality Manager Thibault Lanchon. “De innovatieve kern van de vloeren in onze Naturals-collectie daarentegen zet zelfs niet uit in een emmer water. En ook dat typische tik-takgeluid hoor je hier niet wanneer je erop loopt. Het uitzicht is 100% natuurlijk, niet te onderscheiden van echt hout of echte natuursteen. Ook niet op het vlak van structuur, die je niet alleen ziet maar ook voelt. Natuurlijke luxe zit in de details.”

“Boenen, waxen, schuren, vernissen, polijsten … Je kan een woordenboek vullen met werkwoorden over wat een natuurlijke vloer nodig heeft. Maar het woordenboekje om je COREtec-vloer te onderhouden is erg dun. Je haalt dus die natuurlijke look in huis en toch denk je ook aan je gemak.”


Niet enkel voor vloer

Naturals, dat van twee bestaande collecties, The Naturals en MegaStone, één maakt en er nog enkele designs aan toevoegt, kan ook gebruikt worden op de muur of als spatwand in de keuken. Naast de bestaande formaten van COREtec-planken en -tegels, heeft de Naturals-collectie ook een extra grote tegel van 95 op 60 cm. De planken en tegels zijn beschikbaar met of zonder groef, aan twee of vier zijden. Zelfs in de vorm van de groef heb je keuze: een klassieke V-groef of een innovatieve groef met een mooie zachte afronding.


Terugname

Zoals alle collecties van COREtec worden ook deze vloeren met het oog op hergebruik droog en demonteerbaar geplaatst en kan COREtec ze desgewenst gratis terugnemen om dat tweede leven ook te garanderen. Gebruikte vloeren worden ingezet in sociale projecten of online te koop aangeboden.

Deel dit artikel:

Onze partners