Nederlandse handelsmissie in ons land om samenwerking rond circulair bouwen te verbeteren

De Nederlandse ambassade in Brussel en het Nederlandse consulaat-generaal in Antwerpen organiseren aanstaande donderdag 19 mei in Antwerpen een bijeenkomst rond duurzame infrabouw en circulaire woning- en utiliteitsbouw. De bijeenkomst zal worden geopend door Nederlands minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Liesje Schreinemacher en Zuhal Demir, Vlaams minister voor onder meer Omgeving en Energie. Belgische geïnteresseerden kunnen zich nog altijd inschrijven. Het event maakt deel uit van een tweedaagse Nederlandse handelsmissie in ons land rond het thema verduurzamen en circulair bouwen.

Nederland en België delen de Europese Green Deal-ambitie om tegen 2050 volledig circulair te zijn. Samenwerking tussen de buurlanden op vlak van kennis en innovatie is daarom van groot belang. De bouwsector is volgens de Rijksoverheid op dit moment wereldwijd verantwoordelijk voor de helft de ontginning van grondstoffen materialen, één derde van ons waterverbruik, 50% van de energievraag en 40% van de CO2-uitstoot.

Nederland organiseert daarom op donderdag 19 en vrijdag 20 mei de handelsmissie 'Duurzame infrastructuur en circulaire bouw' in ons land, die kan rekenen op 80 Nederlandse deelnemers. Ondernemers, kennisinstellingen, steden en sectororganisaties uit Nederland en België zullen ervaringen met elkaar uitwisselen rond duurzaam en circulair bouwen en de mogelijkheden tot zakelijk samenwerken bestuderen. VITO, de Vlaamse Confederatie Bouw en de Stad Leuven en Mechelen zijn maar enkele van de Belgische deelnemers.

Het tweedaagse programma wordt aanstaande donderdag geopend in de iconische Handelsbeurs in Antwerpen door Nederlands minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Liesje Schreinemacher en Zuhal Demir, Vlaams minister voor onder meer Omgeving en Energie met een bijeenkomst georganiseerd door organiseren de Nederlandse ambassade in Brussel en het Nederlandse consulaat-generaal in Antwerpen. Verschillende zogenaamde break-outsessies bieden de gelegenheid voor dialoog en ruimte om elkaar over de landsgrenzen heen te inspireren en tot zakelijke samenwerking te komen.

Nederlandse geïnteresseerden kunnen zich niet langer inschrijven, maar Belgische bedrijven, steden, kennisinstellingen en organisaties nog wel, via deze link. Via dezelfde link vind je ook het volledige programma van de bijeenkomst.

Op vrijdag staan er verschillende bedrijfsbezoeken op het programma voor de Nederlandse deelnemers, zoals onder meer aan Het Facilitair Bedrijf en Lantis.

Bron: Rijksoverheid.nl

Deel dit artikel:

Onze partners