Nieuwe actiedag GDCB gaat toch online door

De volgende actiedag van de Green Deal Circulair bouwen (GDCB), op 2 december, gaat omwille van de nieuwe coronamaatregelen toch online door. De keynotes zullen focussen op financiering en inzicht in lopend onderzoek. Daarnaast worden er ook enkele praktijkcases belicht. In de namiddag wordt verder gebouwd aan de uitdagingen van de communities of practice en parallel biedt Vlaanderen Circulair ook enkele workshops aan. Zoals elke actiedag van de GDCB is ook dit event gratis, maar kunnen enkel ondertekenaars van de GDCB deelnemen.

De laatste actiedag van de GDCB van 2021 vangt om 9.30 uur aan met een introductie door Brigitte Mouligneau, transitiemanager circulaire economie bij Vlaanderen Circulair. Daarna volgen vier keynotes: Anne-Mie Ooghe van Febelfin licht enkele initiatieven rond circulair bouwen uit de financiële sector toe; Wim Debacker van VITO zal het hebben over veranderingsgericht (ver)bouwen als de tweede deelopdracht van de Proeftuin Circulair Bouwen; Waldo Galle en Margaux Lespagnard, beide van de VUB, leggen uit waarom een circulaire woning een goede investering is en Anne Smeets, collega van Debacker bij VITO, geeft tekst en uitleg bij CEvaluator, een tool die kan helpen bij de voorbereiding en de beoordeling van financiering van circulaire (bouw)projecten.

Net voor de middagpauze volgen nog enkele pitches van pilootprojecten – onder andere het CESGO!-project van SuReal – en een wrap-up van het lopende onderzoek naar circulair bouwen. Na de middagpauze van 11.30 tot 12.45 uur wordt traditiegetrouw weer in kleinere groepjes gewerkt, met de verschillende communities of practice – waaronder die rond circulair aanbesteden, waarin Circubuild met Circubestek een stuwende rol heeft – of deze keer ook enkele workshops. Het einde van de actiedag is voorzien om 17 uur.

Het volledige programma in detail raadplegen, kan via deze link. Ondertekenaars van de GDCB hebben de inschrijvingslink normaliter al in hun agenda staan of ontvingen die via mail. 

Deel dit artikel:

Onze partners