Nieuwe editie tijdschrift Ruimte focust op circulaire gebiedsontwikkeling

De nieuwste editie van Ruimte, het driemaandelijkse tijdschrift van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning (VRP) dat op een toegankelijke manier ruimtelijke en stedenbouwkundige thema’s aansnijdt, focust op circulaire gebiedsontwikkeling, volgens de redactie dé planningspraktijk van de 21ste eeuw.

“Bij circulaire gebiedsontwikkeling wordt de transformatie van gebieden, waaronder ook plekken in steden en gemeenten, als een holistisch totaalpakket benaderd”, zo omschrijft VRP het thema van het 49ste nummer van Ruimte op haar website. “Economische transitie gaat hand in hand met bodemsanering, het vrijwaren van bestaande gebouwen en open ruimte, energietransitie, cocreatie … Deze nieuwe manier van werken sluit aan bij wat planners al doen, maar gaat nog een stapje verder. Ruimte 49 biedt scherpe theoretische inzichten, afgewisseld met vele praktijkvoorbeelden die het complexe principe van circulaire gebiedsontwikkeling vatbaar maken. Hopelijk kunt u hierna met een circulaire mindset aan de slag in uw gemeente, stad, project of gebied!”

Abonneren op het magazine kan via deze link. De inhoudstafel van het nummer rond circulaire gebiedsontwikkeling en alvast één artikel kan je dan weer hier raadplegen.

Deel dit artikel:

Onze partners