Nieuwe postacademische opleiding ‘Circulair bouwen – van materialen tot bouwproject’ (UGent)

Van oktober 2022 tot maart 2023 kan je aan de Universiteit Gent de nieuwe postacademische opleiding ‘Circulair bouwen – van materialen tot bouwproject’ volgen. De opleiding richt zich op alle partijen betrokken bij een bouwproject, van architecten en ingenieurs over fabrikanten en verdelers van circulaire bouwmaterialen tot aannemers, bouwpromotors, gebouweigenaren, beleidsmakers en technische raadgevers van controlemechanismen en verzekeringsmaatschappijen.

De nieuwe postacademische opleiding van de UGent wil al die stakeholders van een bouwproject meer inzicht bieden in het containerbegrip dat circulair bouwen is. Het schakelt daarvoor niet enkel academische, maar ook lesgevers uit het bedrijfsleven in.

De opleiding gaat in op alle aspecten van circulair bouwen: veranderingsgericht ontwerpen, materiaal(her)gebruik, duurzaam omgaan met energie en water, juridische aspecten, circulaire businessmodellen, methodes om de milieu-impact en circulaire kwaliteiten van een bouwproject te evalueren …

De opleiding biedt voor elk van die thema’s een grondige basis en geeft inzichten en concrete voorbeelden. Handvatten worden aangereikt om er zelf mee aan de slag te gaan binnen de bouwpraktijk. Na het volgen van de opleiding, die na het succesvol afleggen van een examen een getuigschrift oplevert, hebben de deelnemers een goed overzicht van de huidige stand van zaken omtrent circulair bouwen.

Alle info raadplegen of je inschrijven kan via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners