In het Van der Valk Hotel in Antwerpen vindt op 10 oktober het praktijkgerichte seminarie Circulair & Modulair Vastgoed plaats, een organisatie van SPRYG Real Estate Academy die zich richt op architecten, ontwikkelaars, aannemers en andere bouwprofessionals. Maar liefst 12 circulaire koplopers geven er een actueel overzicht van alle circulaire en modulaire mogelijkheden voor vastgoedprojecten en staan ook stil bij de aandachtspunten bij circulair bouwen, zodat de deelnemers naar huis trekken met waardevolle handvatten om circulair te bouwen en ontwikkelen. Inschrijven kan nog steeds, via deze link.
Circulair en modulair vastgoed hebben de toekomst, zeker gezien de nieuwe ESG- en CSRD-wetgeving en de EU Taxonomy. Om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen, moeten we in 2050 een nagenoeg volledige circulaire economie hebben. Dat betekent dat we, ook in de bouwsector, op een andere manier moeten ontwerpen en moeten bouwen met andere materialen die ook anders in de markt worden gezet. Maar wel op zo’n manier dat het juridisch en financieel haalbaar is. Alleen door samen te werken en kennis te delen kan de bouwsector dat realiseren.
Hoe wordt die transitie het beste aangepakt? En wat zijn de aandachtspunten en opportuniteiten daarbij? Dat wordt besproken op Circulair & Modulair Vastgoed. Tot de experten ter zake die het woord nemen behoren onder meer Waldo Galle, professor aan de VUB binnen het domein Life Cycle & Circulariteit en onderzoeker bij VITO, Ruben Braeken van B+ architecten, die met MOSARD een open design & buildplatform bedacht dat circulair bouwen mogelijk maakt en Eric Van de Heyning, oprichter van WOODinc, fabrikant van een betaalbaar en eenvoudig circulair en modulair houtbouwsysteem. Zij en de andere 9 sprekers zullen een actueel overzicht geven van alle circulaire en modulaire mogelijkheden voor vastgoedprojecten. Concrete handvatten worden aangereikt rond regelgeving en technische en financiële aspecten en dat vooral vanuit zogenaamde lessons learned.
Inschrijven voor het dagvullende programma kan nog steeds via de link in de inleiding van dit artikel. De deelnameprijs bedraagt 699 euro excl. btw.