Ontdek het circulaire beton van de toekomst

Fabrieken voor de Toekomst, een initiatief van POM West-Vlaanderen, organiseert op 21 november een themadag waarop het aannemers, architecten en andere bouwprofessionals wil tonen wat vandaag de (toepassings)mogelijkheden zijn van circulair beton. POM West-Vlaanderen kan voor de organisatie rekenen op de steun van het WTCB, Groen Beton Vert en de onderzoeksgroep RecyCon van de KU Leuven. Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

Op het programma staan een roadshow, een voorstelling van de plannen voor het nieuwe demonstratiecentrum en -labo voor circulair beton in Veurne dat in 2023 gebouwd wordt en een panelgesprek.

De roadshow, van 12 tot 16.30 uur, start aan Acacus in de Pannestraat in Veurne en brengt de deelnemers met de bus naar De Brabandere en Enjoy Concrete, twee Veurnse bedrijven die zullen demonstreren hoe ze met circulair beton werk maken van duurzaam bouwen. Ook een bezoek aan het project Suikerpark, ook in Veurne, staat op het programma. In dat project paste Furnibo circulair beton toe.

De voorstelling van het democentrum en het panelgesprek over het belang van duurzaam bouwen en de rol van circulair beton daarin, gaan aansluitend door bij Acasus. Voor het panelgesprek schuiven de volgende gasten aan:

  • Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen;
  • Pieter Rauwoens, campusvoorzitter van de faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven, campus Brugge;
  • Pieter Debrabandere, voorzitter van Groen Beton Vert;
  • Jan Desmyter, directeur onderzoek en ontwikkeling bij het WTCB.

Om 18 wordt het panelgesprek afgerond en volgt een netwerkmoment met een hapje en een drankje.

Inschrijven kan via deze link.

De themadag kan ook nog rekenen op de steun van het Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling en Provincie West-Vlaanderen.

Deel dit artikel:

Onze partners