Ontdek tijdens werfbezoek hoe hennepisolatie energiefactuur met 70% kan verlagen

IsoHemp, fabrikant van oplossingen op basis van kalkhennep voor efficiënt isolerende gebouwschillen voor alle renovatie- en nieuwbouwprojecten, maakt zich sterk dat isoleren met kalkhennepblokken de energiefactuur van een gebouw met maar liefst 70% kan doen dalen. Het bedrijf nodigt al wie wil weten hoe dat juist komt uit op een openwerfdag die het op vrijdag 9 september organiseert in Arendonk.

De energiefactuur van een gebouw geïsoleerd met kalkhennepblokken ligt volgens IsoHemp vooral zo veel lager omwille van de uitstekende temperatuurregulerende eigenschappen in – zomer én winter– van de gebruikte grondstof kalkhennep. De fabrikant verwijst ook naar een studie om die stelling te staven.

De partners van het project ’t Klooster in Arendonk, een cohousingproject dat moet uitstaan uit de renovatie van het voormalige franciscanenklooster Sint-Agnetendal, zijn alvast overtuigd en kozen voor IsoHemp-hennepblokken als isolatiemateriaal “om het comfort van de toekomstige bewoners te garanderen, want hennepblokken bieden ook een heel goede akoestische isolatie, én om de energiefacturen op de lange termijn betaalbaar te houden.”

IsoHemp nodigt iedereen die meer te weten wil komen over isoleren met hennepblokken nu van harte uit om op vrijdag 9 september zelf de voordelen ervan te komen ontdekken op de bewuste werf. Dit kan je verwachten:

  • een korte presentatie over bouwen en renoveren met hennepblokken, gegeven door enkele IsoHemp-experts;
  • een rondleiding op de werf door Jeroen Vosters (De Noorderkempen);
  • een praktische toelichting van de gebruikte technieken op de werf;
  • de gelegenheid om vragen te stellen of concrete plannen voor te leggen aan de IsoHemp-experts.

Dat alles gaat door tussen 13 en 17 uur. IsoHemp voorziet ook hennepbier en enkele versnaperingen. Inschrijven is gratis en kan via deze link. De plaatsen zijn wel beperkt. Snel zijn is dus de boodschap.

Deel dit artikel:

Onze partners