Ontvang de whitepaper over effciënte communicatie rond circulair bouwen

De enquête rond juiste en efficiënte communicatie rond circulair bouwen die Circubuild samen met Vlaanderen Circulair organiseert, kan nog steeds worden ingevuld. De eerste resultaten zullen belicht worden op 3 juni, tijdens de Actieweek van de Green Deal Circulair Bouwen, waaraan in tegenstelling tot de traditionele actiedagen uitzonderlijk ook niet-leden van de Green Deal Circulair Bouwen kunnen deelnemen. De volledige onderzoeksresultaten kan je daarna lezen in een whitepaper. Lees hieronder hoe je die kan ontvangen.

Dat kost weinig moeite: wie die de enquête invult, ontvangt een exemplaar van de whitepaper. Daarnaast maakt hij ook kans op één van de twintig exemplaren van het Circubuild-boek die deze website onder de deelnemers verloot. De enquête invullen kan via deze link. De teller staat op dit moment op 73 respondenten. Wie de bevraging niet wil invullen, kan het whitebook ook gewoon vrij bestellen via deze link. Daar staat staat de teller op 12.

De whitepaper moet aannemers, architecten en fabrikanten helpen juist, efficiënt en geloofwaardig te communiceren rond circulair bouwen en circulaire producten. Degelijke communicatie is immers cruciaal om de transitie naar een circulaire economie te versnellen, maar die voeren, is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De term circulariteit wordt namelijk te pas en nog vaker te onpas gebruikt, waardoor ook niet-circulaire projecten, diensten of producten soms worden verkocht - figuurlijk en helaas ook letterlijk - als circulair. Daarom wordt in de enquête bij bouwprofessionals gepeild hoe zij ervoor zorgen dat hun communicatie niet wordt afgedaan als greenwashing en of die slinkse praktijk in hun sector veel voorkomt. 

Wie niet kan wachten op de whitepaper, kan dus op 3 juni al terecht in een workshop gegeven door Rik Neven, bezieler van Circubuild, tijdens de Actieweek van de Green Deal Circulair Bouwen. Daarin zullen de eerste resultaten worden belicht. Het volledige programma van de Actieweek vind je hier

Deel dit artikel:

Onze partners