Opleiding circulair bouwen van Pixii nu ook online te bekijken

Pixii rolt vanaf deze maand een online leerplatform uit. Er staan met ‘Circulair bouwen’ en ‘Energiepositief Bouwen: definities & methodes’ nu al twee opleidingen online. In de komende twee weken volgen er nog twee. De lancering van het online leerplatform komt er natuurlijk niet toevallig.

Maar de coronacrisis is niet de enige reden waarom Pixii de digitale toer opgaat met zijn opleidingen. Als kennisplatform voor energieneutraal bouwen ziet Pixii het ook als een logische volgende stap: CO2-uitstoot door verplaatsing wordt vermeden en meer mensen kunnen worden bereikt omdat de opleiding gevolgd kan worden, op eigen tempo bovendien, wanneer de Pixii-lesgevers nog in hun bed liggen.


Uitrol in stappen

Pixii wil van zijn online opleidingen een volwaardig alternatief maken voor de offline tegenhangers en dat zie je: de kwaliteit van de video’s is voldoende hoog en daarnaast bestaat de mogelijkheid vragen te stellen aan de lesgevers via berichten. De digitale opleidingen komen net zoals de offline versies in aanmerking voor de kmo-portefeuille én het behalen van EPB-punten. Pixii rolt het online leerplatform deze en volgende maand uit. Met ‘Circulair bouwen’ en ‘Energiepositief Bouwen: definities & methodes’ staan nu al twee opleidingen online, in de komende twee weken volgen er nog twee. Naargelang het succes zullen nadien nog andere opleidingen online beschikbaar worden.

Komen uiteindelijk dan alle opleidingen dan uiteindelijk online te staan? Pixii laat weten dat het daarnaar zal streven als er vraag naar blijkt, maar niet alle opleidingen zich even goed lenen tot online leren. Een hands-onopleiding bijvoorbeeld, waarbij de lesgever mensen leert werken met een bepaald softwarepakket, is minder geschikt om online te laten doorgaan.

De prijzen voor de opleidingen zijn dezelfde als die van hun offline tegenhangers. Voor alle duidelijkheid: de online opleidingen vervangen de opleidingen op locatie niet.

De online opleidingen volgen kan via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage