Optigrün Benelux brengt vernieuwde technische handleiding uit

In de huidige tijden van digitale communicatie en papierloze kantoren mag het al bijna een rariteit heten als een fabrikant nog met een nieuwe publicatie op papier naar buiten komt. De voorstelling van de nieuwe 'Technische Handleiding – Doordachte oplossingen voor dakbegroeiing en daktuinen' van Optigrün, specialist in circulaire daktuinsystemen, is zo’n zeldzaam moment.

De vorige technische handleiding van Optigrün telde 95 pagina’s en was al jaren aan herziening toe. Van een echt retentiedak met nulhelling of een Smart Flow Control was bijvoorbeeld nog helemaal geen sprake in de brochure. 

Met 169 pagina’s aan actuele informatie over alle systemen en oplossingen op het vlak van dakbegroeiing en daktuinen mag de nieuwe technische handleiding die Optigrün nu uitbrengt volgens de specialist in circulaire daktuinsystemen zelf "echt wel dé Groene Bijbel worden genoemd."

In de brochure met als titel 'Technische Handleiding – Doordachte oplossingen voor dakbegroeiing en daktuinen' komt bij elke opbouw een gedegen vakuitleg, met detailtekeningen, productinformatie en technische gegevens.

Er wordt in het document ook dieper ingegaan op waterberging en op verkeerstoegankelijke daken en op specifieke multifunctionele toepassingen zoals solargroendaken. Daarnaast komen ook de aanvullende producten van Optigrün aan bod, zoals de Skygard-balustrade of de permanente en individuele valbeveiliging en schenkt de handleiding aandacht aan zaken als windbelasting, brandveiligheid en verzorging en onderhoud.

"Het is met andere woorden duidelijk een document dat in geen enkel architectenbureau mag ontbreken", aldus Geert de Bruijne, product- en systeemmanager bij Optigrün Benelux. Wie een exemplaar wil, kan dat bij hem aanvragen via een mailtje naar g.debruijne@optigruen.be. De handleiding is uiteraard ook gewoon digitaal beschikbaar, via deze link.

 

Deel dit artikel:

Onze partners