Orkester: houten barkruk zonder bouten en schroeven

Kinnarps brengt met Orkester een barkruk op de markt die voor 100% bestaat uit FSC-gelabeld hout én zo ontworpen werd dat er geen schroef of bout aan te pas kwam.

De stoel – of moeten we zeggen bank? – is gebaseerd op de klassieke pianokruk en ziet er op zijn zachtst gezegd bijzonder uit. Dankzij het (houten!) schroefmechanisme kunnen de twee krukken waaruit het zitmeubel bestaat makkelijk in hoogte worden aangepast. Handig bij bijvoorbeeld een partijtje knutselen met de kinderen. 

In 2019 was 96% van het hout gebruikt door Kinnarps FSC- of PEFC-gecertificeerd of Controlled Wood. Meer specifiek was 68% FSC-gelabeld, goed voor een stijging van 22% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het was Kinnarps doel dat in 2020 alleen nog maar gecertificeerd hout gebruikt werd. Binnenkort bekijkt het of dat gelukt is.


Briketten uit houtresten

Houtresten uit de productie laat Kinnarps tot briketten persen. Daarmee verwarmt het we niet alleen zijn fabrieken, maar ook onder andere een school en het rusthuis in Kinnarp, de plaats in de Zweedse gemeente Falköping, waar Kinnarps' hoofdzetel gevestigd is. Zo draagt Kinnarps met een restproduct ook zijn sociaal steentje bij.

Deel dit artikel:

Onze partners