Panelgesprek over nieuwe circulaire vleugel Design Museum Gent

Het Design Museum Gent sluit op 7 maart voor twee jaar de deuren om zijn langverwachte uitbreiding te realiseren. Het betreft een nieuwe vleugels ontworpen door TRANS architectuur I stedenbouwCarmody GroarkeenRE-ST die de naam DING (Design in Gent) krijgt en kan fungeren als een staalkaart voor circulair bouwen. In het kader van de plannen organiseert het museum morgen 23 februari een panelgesprek in samenwerking met Community Gent over de uitdagingen, mogelijkheden en toepassingen van de circulaire economie in de bouwsector. Inschrijven kan nog altijd.

Met Lisbeth Imbo als moderator gaat het Design Museum Gent in gesprek met vier experten: Brigitte Mouligneau, transitiemanager circulaire economie bij Vlaanderen Circulair); Stijn Ronsse van Capture, Lucas De Man van Biobased Creations & Company New Heroes en Peter Vanden Abeele, de Gentse stadsbouwmeester. Het panelgesprek, in feestzaal Oude Vismijn in de Jan Breydelstraat 5, rechtover het Design Museum Gent, start om 19 uur. De deuren gaan open om 18.30 uur. Om 20.15 uur wordt de avond afgesloten met een drankje.

Voorafgaand, vanaf 17.30 uur, is een bezoek aan de expo verbinDING in het museum mogelijk onder begeleiding van BC materials.

Meer info raadplegen en inschrijven kan via deze link.

Lees hier meer over de geplande circulaire uitbreiding van het Design Museum Gent.

Deel dit artikel:

Onze partners