Paviljoenen Floriade in Almere krijgen nieuw leven als lounge tijdens Dutch Grand Prix

ShellterWOOD, een spin-off van WOODinc, heeft de houten boxen waarmee het twee paviljoenen bouwde op de Floriade in Almere, een nieuw leven gegeven langs het Formule 1-racecircuit in het Nederlandse Zandvoort. Daar zullen ze dienstdoen als lounge tijdens de Dutch Grand Prix.

ShellterWOOD is een bouwsysteem met de SW B5 BOX als enige bouwelement, een modulaire en herbruikbare structuur met hoge thermische isolatie-eigenschappen die voornamelijk gemaakt is van gelamineerd sparrenhout en glas. De omkeerbaar koppelbare en stapelbare box kan worden gebruikt voor permanente constructies, maar ook voor tijdelijke.

Twee voorbeelden van zo’n tijdelijke constructie waren te vinden op de Floriade in Almere in 2022. Op kavel 11 werd met 34 SW B5 BOX’en – 20 voor de gelijkvloerse verdieping en 14 voor de tweede verdieping, waar ook plaats was voor een terras – een zelfbedieningsrestaurant opgetrokken, op kavel 8 vormden 33 SW B5 BOX’en – 17 voor de gelijkvloerse verdieping en 16 voor de eerste verdieping – een zelfbedieningsrestaurant annex conferentieruimte. Beide constructies werden elk in nog geen twee maanden tijd opgetrokken.

Zo’n halfjaar na hun oplevering, in oktober 2022, werden beide gebouwen ontmanteld. Ook de fundering bestaande uit Stelcon-platen van 2 op 2 meter, kon makkelijk worden verwijderd. ShellterWOOD stockeerde alle SW B5 BOX’en, maar niet voor lang.


Champions Lounge

ShellterWOOD kreeg immers een opdracht binnen van The Dutch Grand Prix in Zandvoort waarvoor het 50 van de boxen opnieuw gebruikte. De boxen vormen samen de zogenaamde Champions Lounge, die gebruikt zal worden tijdens de Dutch Grand Prix, dit jaar van 25 tot en met 27 augustus. De schil werd daarbij helemaal aangepast naar de wensen van The Dutch Grand Prix. De (herop)bouw van het paviljoen vond plaats in mei en juli.

De Champions Lounge zal vijf jaar prijken naast het racecircuit in Zandvoort, waarna de bouwelementen via een afgesproken terugkoopclausule net zoals het geval was voor de gebouwen op de Floriade opnieuw eigendom worden van ShellterWOOD, dat de boxen dan een derde leven kan geven in weer een ander project.

Vorige zomer mocht ShellterWOOD voor The Dutch Grand Prix ook al de zogeheten Founders Lounge bouwen met de SW B5 BOX’en. Ook dat is een tijdelijke constructie en ook daar is het de bedoeling dat de boxen na afbraak weer bij ShellterWOOD terechtkomen.

Deel dit artikel:

Onze partners