Pixii organiseert Expert Day ‘Toekomstbestendig bouwen met biobased materialen’

Pixii organiseert op 14 november in Antwerpen een zogenaamde Expert Day met als onderwerp ‘Toekomstbestendig bouwen met biobased materialen’. Toonaangevende specialisten uit Nederland en Vlaanderen komen er vertellen hoe zij aan de slag (zijn ge)gaan met biobased bouwen. Naast de Expert Day organiseert Pixii in het najaar nog meer opleidingen die kaderen binnen circulair bouwen.

Biobased of biogebaseerde bouwmaterialen capteren tijdens hun groeifase CO2, zijn hernieuwbaar en vragen minder energie om te produceren. Om die redenen zijn ze minder milieubelastend, waardoor ze een cruciale rol spelen bij het broodnodige streven de ecologische voetafdruk van (nieuwe) gebouwen naar beneden te halen.

Hoe toonaangevende kennisinstellingen, bedrijven en specialisten uit Nederland en Vlaanderen aan de slag (zijn ge)gaan met zo’n biogebaseerde bouwmaterialen om een brug te slaan naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving kom je te weten tijdens de Expert Day die Pixii op 14 november in het Kava Congrescentrum (KCC) in de Consciencestraat in Antwerpen organiseert rond het thema. Komen onder meer aan bod: bouwen met stro, bouwen met bamboe, biomimicry en ketenontwikkeling voor de lokale economie. Het volledige programma vind je hier.

Inschrijven kan via dezelfde link en dat tot 13 november 8 uur. De deelnameprijs (vrijgesteld van btw) bedraagt, lunch inbegrepen, 180 euro. Studenten betalen 10 euro. Tijdens de pauzes en lunch krijg je de tijd om te netwerken.

De studiedag past in het grensoverschrijdende Interegg-project Carbon Sink Construction (CASCO). Alle info daarover, vind je hier en achter deze link.  

De Expert Day is niet de enige opleiding die Pixii organiseert rond het thema circulair bouwen. Zo staan in het najaar ook opleidingen op het programma rond hergebruik van ruimtes en materialen; de impact van bouwmethodes en -materialen; biobased en natuurlijk bouwen; bouwen met aarde, kalk en kalkhennep; hernieuwbare energietechnieken in eengezinswoningen; koolstofneutraal bouwen en renoveren; geothermie; het dimensioneren van boorvelden; bouwen met hout en circulair bouwen. Meer info raadplegen over en inschrijven voor die opleidingen kan hier.

Deel dit artikel:

Onze partners