Plafonds Interalu zijn 100% recycleerbaar

Voor Interalu, expert in metalen plafonds en klimaatplafonds, staat duurzaamheid al lang hoog op de agenda. “Al jaren kiezen bouwheren, ingenieurs en architecten voor onze plafondoplossingen om uiteenlopende redenen: design, expertise, maar zeker ook vanuit ecologisch standpunt en duurzaamheid”, vertelt Carlo Miers, commercial director bij Interalu, op de website van ArchiComm. “Onze plafonds zijn gemaakt van staal, een materiaal dat 100 procent gerecycleerd kan worden. Maar duurzaamheid gaat voor ons veel verder: als Belgisch bedrijf met kantoren en productie in Antwerpen wordt slechts een klein percentage geïmporteerd, en daarbij kiezen we bewust voor buurlanden.”

Elk ontwerp – renovatieproject of nieuwbouw – wordt bij Interalu vooraf grondig bestudeerd. In samenspraak met ingenieur en/of architect worden de verwachtingen van het gebouw geanalyseerd. Interalu ontwerpt vervolgens samen met het bouwteam het plafond, en dat met oog op de lange termijn. De unieke plafonds van Interalu maken ze erg flexibel: als een gebouw morgen van functie verandert of de indeling wijzigt, zijn er weinig tot geen ingrepen nodig. “Tel daarbij het minimum aan onderhoud en je weet dat je voor de lange termijn gerust bent”, aldus Carlo Miers.

“We bestaan dit jaar vijftig jaar. Dat betekent dat we al heel wat jaren ervaring hebben opgebouwd en heel wat vierkante meters geïnstalleerd hebben. Wel, we merken dat onze plafonds erg lang in gebouwen blijven hangen. En als ze eruit komen, zijn de materialen recycleerbaar. Ook de onderdelen die in onze plafonds passen, zijn vervangbaar, recycleerbaar of verplaatsbaar. Daar kijken we bewust naar. Plafonds kunnen verplaatst worden zonder 'waste'. Dat past helemaal binnen het plaatje van circulair bouwen.”


BREEAM

“Om onze partners bij te staan in hun proces om een BREEAM-certificering te bekomen, een label dat een duurzame gebouwen als dusdanig erkent, hebben we vorig jaar onze plafonds aan een audit met een externe partner onderworpen. Het resultaat? Een BREEAM-rapport dat bouwheren of studiebureaus helpt om te weten wat onze plafonds voor hen kunnen betekenen in BREEAM-credits”, zegt Miers. “Klimaatplafonds zijn an sich gekend als bijzonder duurzame producten, omdat ze het energieverbruik in een gebouw laten dalen. Dat maakt ze energievriendelijk.” 


Nieuwe klimaatplafond: WEC

Het 50-jarig bestaan viert Interalu met de voorstelling van een nieuw klimaatplafond: Wave Energetic Ceiling, ofwel WEC. WEC is opnieuw een uiterst duurzaam en ecologisch klimaatplafond dat een aangenaam en gezond binnenklimaat creëert en zich onderscheidt door een fluïde en speelse uitstraling.


Bron: ArchiComm

Deel dit artikel:

Onze partners