Podcast: architecten als katalysator van circulair bouwen

Sven Grooten van B-architecten, Roos Servaes van Vlaanderen Circulair en Bart Cobbaert van DENC!-STUDIO. Alle drie zijn ze ervan overtuigd dat circulair bouwen de toekomst is. En alle drie wonnen ze een Belgian Building Award 2021 voor wat ze gepresteerd hebben op het vlak van circulair bouwen. In de architectura.be Podcast houdt het trio de vinger aan de circulaire pols.

B-architecten won de Belgian Building Award 2021 in de categorie Circular Building voor Mundo-a, een circulair kantoorgebouw in Antwerpen op de fundamenten van een metrohalte die er nooit gekomen is. DENC!-STUDIO won op zijn beurt  een award binnen dezelfde categorie voor Loods 23 in Gent, een gewezen overslagloods opgebouwd uit staal die gebruikt werd voor de wereldtentoonstelling van Antwerpen, eind 19de eeuw. De derde winnaar die achter de microfoon van de podcast van onze zusterwebsite architectura.be plaatsnam, is Pioneer Award-winnares Roos Servaes van Vlaanderen Circulair, één van de drijvende krachten achter de Green deal Circulair Bouwen.

De Belgian Building Awards zijn een organisatie van BATIBOUW in samenwerking met Redactiebureau Palindroom en architectura.be.

Deze podcast werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van onze vier structurele podcastpartners: KUBUS, partner in BIM voor ARCHICAD, Solibri & BimCollab, Assiver, verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in polissen voor architecten en ingenieurs, Wienerberger, fabrikant met meer dan 200 jaar ervaring in baksteen, kleiklinkers en keramische dakpannen en All Colors of Communication, communicatiepartner gepassioneerd door technologie, bouw en HR.


Al tweede podcast over circulair bouwen

Ook de vorige architectura.be Podcast over circulair bouwen kan je via deze link nog steeds beluisteren. Die podcast is voorlopig trouwens voorlopig de meest beluisterde architectura.be Podcast, met meer dan 700 luisterbeurten. 

Deel dit artikel:

Onze partners