Podcast: waarom circulair bouwen nooit zal doorbreken - of toch?

Circulair bouwen: is het een absolute noodzaak die onze manier van ontwerpen en bouwen volledig gaat veranderen of is het een voorbijgaande hype? Zal circulair bouwen écht doorbreken en welke zijn de struikelblokken die de transitie kunnen tegenhouden? Architectura.be Podcast ging erover in gesprek met Roos Servaes van Vlaanderen Circulair en Waldo Galle van de VUB

“Om circulair te worden moeten we oefenen in doen wat nodig is.” Aan het woord is Roos Servaes, één van de leading ladies van Vlaanderen Circulair en van de Green Deal Circulair Bouwen, waar intussen al meer dan 330 bouwgerelateerde bedrijven zich bij hebben aangesloten. Andere gast in de podcast van onze zusterwebsite is Waldo Galle, gastprofessor, beleidsadviseur en onderzoeker aan de VUB. “Ik blijf erbij dat circulariteit maar een middel is om naar die lagere milieu-impact en een meer kwalitatieve, steeds aangepaste leefomgeving te gaan”, vertelt Galle, die zich al meer dan tien jaar vastbijt in de noodzakelijke transitie naar een circulaire bouweconomie. 

Maar gaat die transitie er echt wel komen? Zal circulair bouwen echt evolueren van uitzondering naar regel? Rik Neven, zaakvoerder van architectura.be en circubuild.be speelt in deze podcast advocaat van de duivel en schotelt Roos en Waldo tien struikelblokken voor die een transitie naar een circulaire bouweconomie in de weg kunnen staan.

Deel dit artikel:

Onze partners