Podcast: wat is de rol van de architect, aannemer en fabrikant bij circulair bouwen?

Elk geslaagd bouwproject is het resultaat van teamwork, maar is dat bij circulair bouwen nog meer het geval dan bij een traditioneel bouwproject? Een nieuwe architectura.be Podcast, getiteld 'Wat is de rol van de architect, aannemer en fabrikant bij circulair bouwen?', probeert een antwoord te geven op die vraag door de drie betrokken partijen te spreken: Frederik Jakobs (CONIX RDBM Architects) als architect, Joeri Beneens (Beneens) als aannemer en Thomas Dox (DOX Group) als fabrikant. 

Andere vragen waarop de bewuste podcast van onze zusterwebsite een antwoord tracht te geven, zijn onder meer of werken met een bouwteam voordelen biedt en wat de rol is van BIM in een circulair bouwproject.

Voor Frederik Jakobs overlappen de rollen in een bouwproject vandaag alleszins steeds meer. En zeker als het circulair bouwen betreft. "Wij als architect zouden meer moeten opschuiven in de richting van aannemer, zoals aannemers en producenten ook zijn opgeschoven in onze richting", vertelde hij onder meer.

De podcast 'Wat is de rol van de architect, aannemer en fabrikant bij circulair bouwen?' werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de vier structurele podcastpartners van Architectura: DerbigumSchücoGYPROC Saint-Gobain en Jansen AG. Hij is te beluisteren via de mediaplayer boven dit artikel of via de bekende podcastkanalen.

Deel dit artikel:

Onze partners