Projectoproep Be Circular 2020: overheidssteun aan de circulaire economie

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gaf op 20 februari het startschot voor de vijfde editie van de projectoproep Be Circular. Onder meer bouwondernemers maken kans op financiële en technische steun als ze hun werven beheren vanuit een optiek geïnspireerd op de circulaire economie. Kandidaturen kunnen worden ingediend tot 15 mei 2020 om 12 uur. 

Wat is een circulaire werf?

Circulaire werven zijn het resultaat van gezamenlijk overleg om het beheer van de materiële en menselijke middelen te verbeteren. Het team staat centraal, om zo een specifieke knowhow op te bouwen rond circulaire economie en haar uitdagingen. Die zijn onder andere de verlenging van de levensduur van gebouwen en het behoud van natuurlijke grondstoffen.


Projectoproepen sinds 2016

In vier edities hebben niet minder dan 28 laureaten zich, meestal voor de eerste keer, gewaagd aan de praktijk van de circulaire economie.

Enkele getuigenissen:

“We moeten de gewoonte afleren om alles af te breken ten voordele van nieuwbouw en eerder de kans geven aan een nieuwe, creatieve benaderingen en ons van elk voorwerp afvragen hoe het (als grondstof) kan hergebruikt worden."
(ondernemer Alexis Pierrard over het project Warland)

“Het project komt overeen met onze waarden: werken aan een gezond woonmilieu en gebouwd door lokale en correct betaalde arbeid.”
(Marc Ruebens van DRTB over het project Depot Leemans)


Uw voordelen

Indien uw project geselecteerd wordt, geniet u van:

• financiële steun tot 30.000 euro;

• technische ondersteuning van diensten voor bedrijven;

• promotie van uw project


De toelatingsvoorwaarden

Om deel te nemen aan de projectoproep moet de werf in het Brussel Hoofdstedelijk Gewest gelegen zijn en niet opgestart zijn vóór de lancering van de oproep op 20 februari .


Geïnteresseerd?

De uiterste datum voor het indienen van de kandidaturen, die een voorafgaande verplichte begeleiding hebben ontvangen, is 15 mei 2020 om 12 uur. Meer info kan je hier vinden.

Deel dit artikel:

Onze partners