Projectpartners publiceren boek over ZIN-project

Befimmo en architecten l’AUC, Jaspers-Eyers Architecten en 51N4E brengen een boek uit over hun gezamenlijk project ZIN in Brussel, de circulaire reconversie van de bekende WTC-toren aan het Brusselse Noordstation tot kantoren, een hotel, appartementen en handelszaken. De voorstelling van ‘How to not demolish a building’ gaat door op donderdag 2 maart op de werf, waar de ruwbouwfase net voltooid werd.

Vertrekkend van de aanvankelijke droom om de WTC-gebouwen te ontmantelen, vertelt de publicatie over het complexe en gelaagde proces dat de realisatie van het ZIN-project was. Het onwaarschijnlijke traject om de bouwvergunning te krijgen, hoe de ontmanteling van de torens werd aangepakt om zo veel mogelijk van de bouwmaterialen te hergebruiken in het ZIN-project, markante mijlpalen … het komt allemaal aan bod in het boek, dat voorlopig enkel in het Engels wordt uitgebracht.

De publicatie verschijnt op een cruciaal moment in het bouwproces: de ruwbouw is voltooid en het gebouw zal op korte termijn wind- en waterdicht zijn. De boekpresentatie, op 2 maart om 11 uur op de werf aan de Simon Bolivarlaan 30 in Brussel, zal daarom gepaard gaan van een update van het project in aanwezigheid van de architecten en investeerders. Wil je erbij zijn? Bevestig dan vóór woensdag 1 maart je aanwezigheid in een e-mail naar roxanelegrelle@51n4e.

‘How to not demolish a building’ wordt uitgegeven door Ruby Press met de steun van urban.brussels. Studio Otamendi verzorgde het grafische ontwerp.

Deel dit artikel:

Onze partners