Raar maar Waar: Wikkelhouse uit karton

Een rariteit van Nederlandse makelij: ‘Wikkelhouse’, een huis opgebouwd uit 24 lagen karton. De naam verwijst naar de techniek, waarbij het karton laag na laag rond een roterende mal ‘gewikkeld’ wordt.

Wikkelhouse wordt ontworpen en geproduceerd door Fiction Factory uit Amsterdam. De unieke mal waarrond de 24 lagen karton van topkwaliteit gewikkeld worden, heeft de vorm van een huis. Met ecologische superlijm worden de kartonlagen aan elkaar geplakt. Het resultaat is een robuuste sandwich-structuur met optimale isolatiekwaliteiten.

Een Wikkelhouse is opgebouwd uit segmenten van 1,2 meter diep die makkelijk met elkaar kunnen worden verbonden, en weer uit elkaar gehaald. De modulaire setup maakt dit een zeer flexibel huis. Aangezien Wikkelhouse is gemaakt van materialen met een minimale impact op het milieu, zou het 3 keer zo milieuvriendelijk zijn dan traditionele huizen. De segmenten kunnen hergebruikt worden en zijn 100 % recycleerbaar.

Wikkelhouse is meer dan een leuk idee en kent vandaag al toepassingen. In de Biesbosch, Nederlands grootste natuurgebied, doet het dienst als vakantiewoning voor toeristen, in Londen prijkt een Wikkelhouse op het dak van een oude steenkoolopslagplaats als locatie voor feestjes, fotoshoots en bedrijfsevents. De universiteit van Amsterdam gebruikt de constructie als klaslokaal.

 

 

Deel dit artikel:

Onze partners